Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η συγκομιδή Pinot Grigio τελειώνει επίσημα στην ζώνη ΠΟΠ Delle Venezie

Η συγκομιδή στην ζώνη ΠΟΠ Delle Venezie 2021 τελείωσε και παρά τις χαμηλές αποδόσεις, υπόσχεται υψηλή ποιότητα.

του Ζήση Πανάγου

Φέτος σηματοδοτεί την πέμπτη περίοδο παραγωγής από τότε που η περιοχή έγινε ΠΟΠ και παρά την πτώση των αποδόσεων που παράγονται από τη συγκομιδή του 2021, η οποία ολοκληρώθηκε σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, μια εξαιρετική φυτοϋγειονομική κατάσταση σταφυλιών και εξαιρετική ποιότητα έχει παρατηρηθεί σε όλη την περιοχή.

Οι παραγωγοί έδωσαν μεγάλη μάχη με τον παγετό του Απριλίου, τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και το υδατικό στρες, καταφέρνοντας να βγουν νικητές, καθώς όλα αυτά τα σημαντικά κλιματικά γεγονότα δεν κατόρθωσαν να επηρεάσουν την υγεία ή την ποιότητα του Pinot Grigio.

«Σε σύγκριση με το 2020, αναμένουμε ένα πιο φρέσκο, πιο κομψό και καλά δομημένο Pinot Grigio, το οποίο ήδη από τα τελευταία δείγματα που λήφθηκαν στα τέλη Αυγούστου, έδειξε μια τέλεια ισορροπία ζάχαρης και οξύτητας. Όσον αφορά την ποιότητα των σταφυλιών, το 2021 είναι ένας τρύγος ίσος, αν όχι καλύτερος από το 2015 », τόνισε ο Dr. Diego Tomasi του Κέντρου Έρευνας Αμπελουργίας και Οινολογίας στο Conegliano.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες μιας αύξησης της τιμής των σταφυλιών κατά 30-35%, η οποία καταδεικνύει πώς επιτυγχάνει το ΠΟΠ μας, χρόνο με το χρόνο, την αξία και τη διαπίστευσή του», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Προστασίας Albino Armani. «Η αγορά δεν καταλαβαίνει πάντα εύκολα τις αυξήσεις τιμών όπως αυτές. Εμπιστευόμαστε τη στήριξη σημαντικών εταίρων για την ανάπτυξη του ΠΟΠ μας, οι οποίοι με τη σειρά τους πιστεύουν στη δουλειά μας για την προστασία ενός κλίματος εμπορικής γαλήνης ».

Αυτό οφείλεται εν μέρει στη μείωση της προσφοράς, αλλά οφείλεται επίσης στα επιτυχή μέτρα που εφαρμόστηκαν σχετικά με τον μετριασμό της απόδοσης και τη διοικητική αποθήκευση.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, το Makedonia Palace φιλοξενεί τη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition: μια μεγάλη...

REPORTS

Τη σκυτάλη από τη Dina Opici λαμβάνει ο Cutter Smith, επικεφαλής της Eder Bros., με προτεραιότητα την ευελιξία και τη στήριξη των μελών.

REPORTS

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8...

REPORTS

Με διακριτή και στρατηγική παρουσία, τα Οινοποιεία Μπουτάρη σφράγισαν με την υπογραφή τους το επίσημο Gala Dinner του κορυφαίου συνεδρίου του Economist, το οποίο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικού οίνου Wine Enthusiast προτείνει την Κρήτη ως μια από τις 7 πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην 30η του σεζόν ετοιμάζεται να μπει το Wine Club Thessaloniki’ 96. Στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της νέας περιόδου που θα πραγματοποιηθεί στο...