Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η συγκομιδή Pinot Grigio τελειώνει επίσημα στην ζώνη ΠΟΠ Delle Venezie

Η συγκομιδή στην ζώνη ΠΟΠ Delle Venezie 2021 τελείωσε και παρά τις χαμηλές αποδόσεις, υπόσχεται υψηλή ποιότητα.

του Ζήση Πανάγου

Φέτος σηματοδοτεί την πέμπτη περίοδο παραγωγής από τότε που η περιοχή έγινε ΠΟΠ και παρά την πτώση των αποδόσεων που παράγονται από τη συγκομιδή του 2021, η οποία ολοκληρώθηκε σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, μια εξαιρετική φυτοϋγειονομική κατάσταση σταφυλιών και εξαιρετική ποιότητα έχει παρατηρηθεί σε όλη την περιοχή.

Οι παραγωγοί έδωσαν μεγάλη μάχη με τον παγετό του Απριλίου, τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και το υδατικό στρες, καταφέρνοντας να βγουν νικητές, καθώς όλα αυτά τα σημαντικά κλιματικά γεγονότα δεν κατόρθωσαν να επηρεάσουν την υγεία ή την ποιότητα του Pinot Grigio.

«Σε σύγκριση με το 2020, αναμένουμε ένα πιο φρέσκο, πιο κομψό και καλά δομημένο Pinot Grigio, το οποίο ήδη από τα τελευταία δείγματα που λήφθηκαν στα τέλη Αυγούστου, έδειξε μια τέλεια ισορροπία ζάχαρης και οξύτητας. Όσον αφορά την ποιότητα των σταφυλιών, το 2021 είναι ένας τρύγος ίσος, αν όχι καλύτερος από το 2015 », τόνισε ο Dr. Diego Tomasi του Κέντρου Έρευνας Αμπελουργίας και Οινολογίας στο Conegliano.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες μιας αύξησης της τιμής των σταφυλιών κατά 30-35%, η οποία καταδεικνύει πώς επιτυγχάνει το ΠΟΠ μας, χρόνο με το χρόνο, την αξία και τη διαπίστευσή του», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Προστασίας Albino Armani. «Η αγορά δεν καταλαβαίνει πάντα εύκολα τις αυξήσεις τιμών όπως αυτές. Εμπιστευόμαστε τη στήριξη σημαντικών εταίρων για την ανάπτυξη του ΠΟΠ μας, οι οποίοι με τη σειρά τους πιστεύουν στη δουλειά μας για την προστασία ενός κλίματος εμπορικής γαλήνης ».

Αυτό οφείλεται εν μέρει στη μείωση της προσφοράς, αλλά οφείλεται επίσης στα επιτυχή μέτρα που εφαρμόστηκαν σχετικά με τον μετριασμό της απόδοσης και τη διοικητική αποθήκευση.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...