Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η οινοπαραγωγική περιοχή Ahr στη Γερμανία χρειάζεται βοήθεια

Οι εναέριες φωτογραφίες αποδεικνύουν το καταστρεπτικό αντίκτυπο της πλημμύρας που κατέκλυσε την τελευταία εβδομάδα τη Γερμανία και γιατί η περιοχή χρειάζεται τη βοήθεια του οινικού κόσμου.

Picture credit: Christian Lipowski

Η φυσική καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γερμανία και το Βέλγιο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε αμέτρητους ιδιώτες και επιχειρήσεις, με τους οινοπαραγωγούς της κοιλάδας Ahr να πλήττονται σοβαρά.

Σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου, τα πλημμυρικά ύδατα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικά για τους οινοπαραγωγούς του Ahrweiler και τα γύρω χωριά Mayschoss και Dernau.

Σε αυτές τις περιοχές, τα βαρέλια, οι φιάλες και τα μηχανήματα οινοποίησης παρασύρθηκαν, καταστρέφοντας ολόκληρες οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις και πόρους διαβίωσης, αν και η πλήρης έκταση των ζημιών σε ολόκληρη την περιοχή Ahr, και τα 5630 στρέμματα αμπελώνων της, θα χρειαστούν εβδομάδες για να ποσοτικοποιηθούν.

Η διευθύντρια του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (DWI), Monika Reule, έμεινε έκπληκτη από τις εικόνες της καταστροφής και την τύχη των ανθρώπων που ζουν εκεί και τώρα αγωνίζονται να επιβιώσουν, και έχει δημιουργήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να δεχτεί δωρεές στήριξης για όσους έχουν πληγεί.

Ο λογαριασμός της δωρεάς κρατείται στην Ένωση Γεωργών και Αμπελουργών της πολιτείας Ρηνανίας-Νασσάου, με την Ένωση Οινοπαραγωγών Ahr.

Εκτός από την οικονομική ενίσχυση, οι οινοπαραγωγοί από όλη τη Γερμανία προσέφεραν στήριξη σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες, με τους αμπελουργούς να βρίσκονται ήδη εκεί με οχήματα και αντλίες για να διασώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Οι εξωτερικοί βοηθοί οφείλουν επίσης να βοηθήσουν με οποιαδήποτε απαραίτητη εργασία στους αμπελώνες που θα μπορούσε να βοηθήσει για να εξασφαλιστεί ο επερχόμενος τρύγος.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα κλειστό κλαµπ «βιρτουόζων» αµπελουργών επιδιώκει να σχηµατίσει η αποσταγµατοποιία-οινοποιία Τσιλιλή, προκειµένου να εφοδιάζεται σταφύλι που ικανοποιεί τα ποιοτικά στάνταρτς για τα προϊόντα απόσταξης,...

REPORTS

Εάν δεχτούμε ότι ο δρόμος που μεσολαβεί ανάμεσα στο κρασί και το τυρί, δεν είναι τελικά παρά εκείνο το μονοπάτι που τα ενώνει, ίσως...

REPORTS

Στο «μικροσκόπιο» της εφαρμοσμένης έρευνας αναμένεται να βρεθεί η αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας, στο Κιλκίς, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του...

REPORTS

«Η κοιλάδα της Νάπα είναι οινική περιοχή με απίστευτη ποικιλομορφία», λέει η Rebekah Wineburg, οινοποιός και αμπελουργός για την εταιρεία Quintessa, στην Αμερικανική Αμπελουργική...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.