Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά της craft μπύρας θα αυξηθεί κατά 8% έως το 2030

Η παγκόσμια craft μπύρα προβλέπεται να αυξηθεί με CAGR που θα ξεπερνά το 8% μεταξύ 2022-2030, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Τα δεδομένα, από την Research & Markets, έδειξαν ότι το 2020, ο παγκόσμιος κλάδος της βιοτεχνικής μπύρας άξιζε πάνω από 95 τρισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο ο αντίκτυπος του COVID-19 ήταν άνευ προηγουμένου.

Περιέγραψε επίσης παράγοντες που αυξάνουν τον παγκόσμιο τομέα της βιοτεχνικής μπύρας, συμπεριλαμβανομένης της «τροποποίησης γεύσης και βελτιώσεων, καθώς και της διαθεσιμότητας πολλών γευστικών επιλογών», που οδήγησαν στο ότι «η αγορά γνωρίζει σταθερή ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο».

Η έκθεση εντόπισε πώς «οι καταναλωτές αναζητούν συνεχώς νέα και καινοτόμα ποτά, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για γευστικές επιλογές».

Σύμφωνα με τη μελέτη του Μαΐου της Ένωσης Ζυθοποιών, οι συνολικές πωλήσεις ζυθοποιίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 30% τον Μάιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Έπειτα, σχεδόν το 90% των εταιρειών ζυθοποιίας είτε είχαν σταματήσει, είτε επιβράδυναν την παραγωγή τους καθώς οι πωλήσεις τους σε ετήσια βάση μειώθηκαν τον Απρίλιο. Λόγω της επιβολής του lockdown και της ακύρωσης των παραγγελιών από τους διανομείς, πάνω από το 85% των βιοτεχνικών ζυθοποιιών αναγκάστηκαν να κλείσουν τις παμπ ζυθοποιίας τους στις ΗΠΑ, γεγονός που επηρέασε αρνητικά τις περισσότερες από τις τοπικές βιοτεχνικές ζυθοποιίες.

«Η αγορά έχει ανακάμψει πάρα πολύ λόγω του ανοίγματος των τραπεζιών και της ευκολίας παραγωγής. Αυτή η αναβίωση οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στις τάσεις της αγοράς», ανέφερε η έκθεση.

Μια αλλαγή που έλαβε χώρα ήταν η προφανής άνοδος της κοινωνικοποίησης, «ειδικά μεταξύ των millennials» που «αύξησαν τις επισκέψεις τους σε τραπεζαρίες και ζυθοποιίες» μαζί με μια «άνοδο σε ανεξάρτητες και μικρές ζυθοποιίες».

Η έκθεση περιγράφει πώς «οι ζυθοποιίες εργάζονται για να βελτιώσουν την παραγωγή μπύρας τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών» και την εισαγωγή της «τεχνολογίας go-green, η οποία είναι αποτέλεσμα πρόσφατων εξελίξεων στην ανάπτυξη βιοτεχνικής μπύρας» που «ενσωματώνονται στην μπύρα παραγωγή για να αυξηθεί η ανάπτυξη της αγοράς και να μειωθούν τα απόβλητα».

Επιπλέον, τα ευρήματα έδειξαν πώς «αυξήθηκαν οι πωλήσεις μπύρας μη αλκοολούχου craft» και αποκάλυψαν ότι «αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες που προσέχουν την υγεία και στην αυξημένη ποικιλία επιλογών με καλύτερη γεύση».

Αν και τα αλκοολούχα ποτά είναι δημοφιλή παγκοσμίως, η έκθεση υπογράμμισε πώς «υπάρχουν πολλά άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως το τζιν και το ουίσκι που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αγοράς» για τον παγκόσμιο τομέα της βιοτεχνικής μπύρας.

Δήλωσε επίσης πώς ο παγκόσμιος κλάδος της craft μπίρας είναι «περιορισμένος από τη διαθεσιμότητα πολλών γεύσεων σε αλκοολούχα ποτά βιοτεχνίας» σημειώνοντας ότι «το γκρέιπφρουτ, το βατόμουρο και το λεμόνι» ήταν δημοφιλή.

Τέλος, άλλα ευρήματα περιελάμβαναν το γεγονός ότι «η craft lager γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη», αλλά προειδοποίησε ότι «οι ζυθοποιοί αναζητούν πλέον προϊόντα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και συστατικά χαμηλότερου κόστους».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...