Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα επισήμανσης οίνου e-label Cloud

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/2117, από το Δεκέμβριο του 2023, όλα τα κρασιά που παράγονται στην ΕΕ ή εισάγονται στην ΕΕ είναι υποχρεωτικό να φέρουν στην ετικέτα έναν κωδικό QR, ο οποίος θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα συστατικά του προϊόντος, τη διατροφική δήλωση και τα αλλεργιογόνα. Ένας παρόμοιος κανονισμός για τα οινοπνευματώδη ποτά αναμένεται επίσης να τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Οι παραγωγοί κρασιού πρέπει να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανονισμό προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις. Αυτή η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού απαιτεί αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί κρασιού διαχειρίζονται τις έντυπες και ψηφιακές ετικέτες οίνου.

Η πλατφόρμα e-label cloud (https://www.e-label.cloud) προσφέρει στους οινοποιούς εύχρηστα και αξιόπιστα ηλεκτρονικά εργαλεία για τη δημιουργία ψηφιακών ετικετών και την πλήρη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων τους.

Αποτελεί το μοναδικό e-labeling εργαλείο παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain για να ενισχύσει την ιχνηλασιμότητα των δεδομένων και να παρέχει προηγμένα επίπεδα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές.

Οι λειτουργίες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν δυνατότητες για δημιουργία QRs και δυναμική επικαιροποίηση πληροφοριών ηλεκτρονικής ετικέτας, υποστήριξη ευρωπαϊκών γλωσσών, προσαρμογή ηλεκτρονικής ετικέτας στην εταιρική ταυτότητα του οινοποιείου (branding), καθώς και διασύνδεση με την ιστοσελίδα/e-shop του οινοποιείου.

Εκτός της δυνατότητας συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πλατφόρμα e-label cloud επιτρέπει στους οινοποιούς να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές ετικέτες ως «κλειδί» για τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό του οινοποιείου τους με χρήση συμπληρωματικών εργαλείων της εταιρίας για ανάλυση δεδομένων κατανάλωσης, διαχείριση προγραμμάτων επιβράβευσης πελατών, και ανάπτυξη πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του e-label cloud στο https://www.e-label.cloud

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την αναβίωση της παράδοσης στην σύγχρονη οινοπαραγωγή φέρνουν οι limited edition ετικέτες του κτήματος Μέγα Σπήλαιο, Heritage of Mega Spileo Estate, Assyrtiko 2023 και...

REPORTS

Στη Ρωσία, η επιθυμία για προώθηση του εθνικού οινικού τομέα και οι γεωπολιτικές εντάσεις συνδυάζονται για να απομακρύνουν σταδιακά τα διεθνή κρασιά από τα...

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...