Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η νέα έκθεση κρασιού της Νότιας Γαλλίας θα λάβει χώρα στο Μονπελιέ

Η έκθεση Taste Wines from Occitania ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα τον Μάιο στο Μονπελιέ, κατά την οποία αγοραστές, έμποροι κρασιών, χονδρέμποροι και σομελιέ καλούνται να (ξανα)ανακαλύψουν τους αμπελώνες και τα κρασιά της περιοχής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 250 αμπελουργοί, συνεταιριστικά οινοποιεία και διαπραγματευτές από τη Νοτιοδυτική Γαλλία, το Roussillon και το Languedoc, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους εκτιμώμενους 2.000 εμπορικούς επισκέπτες που πρόκειται να παρευρεθούν.

Το διήμερο Dégustez en V.O! θα παρέχει έναν αγωγό δέσμευσης μεταξύ των εκθετών και των εμπορικών αγοραστών, ενώ θα εξετάζει επίσης βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία κρασιού μέσω μιας σειράς συνεδρίων, γευσιγνωσίας και masterclasses.

Ο συγγραφέας και φωτογράφος, Marc Médevielle, ο οποίος έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα συνέδρια και τις γευσιγνωσίες, είπε:

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της αλλαγής της θάλασσας που παρατηρείται από τη βιομηχανία κρασιού. Η υπερθέρμανση του πλανήτη υπαγορεύει αλλαγές στους αμπελώνες συγκρίσιμες με αυτές που προκάλεσε η φυλλοξήρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Το Μονπελιέ βρισκόταν στο επίκεντρο της αναγέννησης της οινοβιομηχανίας, οδηγώντας την έρευνα και τη μεταφορά εμπειρίας για τους αμπελουργούς που αντιμετώπισαν μια απρόβλεπτη κρίση όπου χρειαζόταν μια επείγουσα αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση, και χωρίς να επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα πρόσφατα κλιματικά φαινόμενα, έχουμε την ευκαιρία να προγραμματίσουμε εκ των προτέρων και να προλάβουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ανακαλύπτοντας εκ νέου χαρακτηριστικές ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ξηρασία και τη ζέστη για να παράγουμε κρασιά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και πιο εύγεστα. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο. Η Occitania έχει έναν κεντρικό ρόλο να παίξει καθώς και το Dégustez en V.O! θα δώσουν την ευκαιρία σε ερευνητές, αμπελουργούς και υπεύθυνους φυτωρίων, για παράδειγμα, να εκφραστούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις κληρονομικές ποικιλίες σταφυλιών».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...

REPORTS

Η ιστορική Viña Santa Rita της Χιλής κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Forbes με τις 50 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, μια...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

REPORTS

Η ιταλική αγορά κρασιού βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιάταξης, με το κοινό να δείχνει ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και στις πιο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....