Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η νέα έκθεση κρασιού της Νότιας Γαλλίας θα λάβει χώρα στο Μονπελιέ

Η έκθεση Taste Wines from Occitania ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα τον Μάιο στο Μονπελιέ, κατά την οποία αγοραστές, έμποροι κρασιών, χονδρέμποροι και σομελιέ καλούνται να (ξανα)ανακαλύψουν τους αμπελώνες και τα κρασιά της περιοχής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 250 αμπελουργοί, συνεταιριστικά οινοποιεία και διαπραγματευτές από τη Νοτιοδυτική Γαλλία, το Roussillon και το Languedoc, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους εκτιμώμενους 2.000 εμπορικούς επισκέπτες που πρόκειται να παρευρεθούν.

Το διήμερο Dégustez en V.O! θα παρέχει έναν αγωγό δέσμευσης μεταξύ των εκθετών και των εμπορικών αγοραστών, ενώ θα εξετάζει επίσης βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία κρασιού μέσω μιας σειράς συνεδρίων, γευσιγνωσίας και masterclasses.

Ο συγγραφέας και φωτογράφος, Marc Médevielle, ο οποίος έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα συνέδρια και τις γευσιγνωσίες, είπε:

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της αλλαγής της θάλασσας που παρατηρείται από τη βιομηχανία κρασιού. Η υπερθέρμανση του πλανήτη υπαγορεύει αλλαγές στους αμπελώνες συγκρίσιμες με αυτές που προκάλεσε η φυλλοξήρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Το Μονπελιέ βρισκόταν στο επίκεντρο της αναγέννησης της οινοβιομηχανίας, οδηγώντας την έρευνα και τη μεταφορά εμπειρίας για τους αμπελουργούς που αντιμετώπισαν μια απρόβλεπτη κρίση όπου χρειαζόταν μια επείγουσα αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση, και χωρίς να επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα πρόσφατα κλιματικά φαινόμενα, έχουμε την ευκαιρία να προγραμματίσουμε εκ των προτέρων και να προλάβουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ανακαλύπτοντας εκ νέου χαρακτηριστικές ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ξηρασία και τη ζέστη για να παράγουμε κρασιά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και πιο εύγεστα. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο. Η Occitania έχει έναν κεντρικό ρόλο να παίξει καθώς και το Dégustez en V.O! θα δώσουν την ευκαιρία σε ερευνητές, αμπελουργούς και υπεύθυνους φυτωρίων, για παράδειγμα, να εκφραστούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις κληρονομικές ποικιλίες σταφυλιών».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διεθνής έκθεση Wine Paris ετοιμάζεται για το 2026 με μια κατεύθυνση που αναμένεται να συζητηθεί: τη θεαματική διεύρυνση του χώρου που αφιερώνει στα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Melbourne Food & Wine Festival επιστρέφει στη Μελβούρνη από τις 20 έως τις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους, με 200 εκδηλώσεις να αναμένονται...

REPORTS

Ο Όμιλος Mantis, ένας από τους πλέον δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους διανομής και ανάπτυξης προϊόντων στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα συνεργασία με το οινοποιείο...

REPORTS

Η Vinarchy, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία οίνου της Αυστραλίας σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν τις μισές μάρκες από το χαρτοφυλάκιο της και να στραφεί σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ζωηρούς κλάδους της παγκόσμιας οινικής οικονομίας. Το 2023 η αξία του υπολογίστηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια,...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...