Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα έκδοση και η ανανεωμένη εμφάνιση για τις ετικέτες του κτήματος Κυρ Γιάννη

Το 2014, η Ktima (Estate) Kir-Yianni κυκλοφόρησε το Droumo και το Palpo, δύο premium λευκά κρασιά μιας ποικιλίας, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στο Amyndeon μεγάλου υψομέτρου, ΒΔ Ελλάδα.

Έξι χρόνια αργότερα, ο Kir-Yianni ανανεώνει τις ετικέτες των δύο κρασιών, προκειμένου να τονίσει τις παραλλαγές τους, Sauvignon Blanc για Droumo και Chardonnay για Palpo.

Sauvignon Blanc, Droumo

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης άρχισε να πειραματίζεται με τον Sauvignon Blanc στο Amyndeon το 1989. Ήταν ένας από τους πρώτους οινοπαραγωγούς στην Ελλάδα που μπορούσε να προβλέψει ότι το κρύο κλίμα και το ειδικό terroir είναι πολύ κατάλληλο για την ποικιλία. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο αμπελώνας Drhaumo 4 στρ. Παράγει το παλαιότερο Sauvignon Blanc στην περιοχή και, πιθανώς, σε ολόκληρη τη χώρα. Το Droumo κυκλοφορεί από το 2014 σε περιορισμένο αριθμό μπουκαλιών.

Ένα Sauvignon Blanc με έντονα αρώματα από φρέσκο ​​χόρτο, πιπεριές και ακτινίδια. Το στόμα του έχει νότες λευκών λουλουδιών, ένα γενναιόδωρο και πολύ ισορροπημένο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μακράς διάρκειας επίγευση.

Chardonnay, Palpo

Το Chardonnay Palpo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014, ως περιορισμένη παραγωγή Chardonnay, ζυμώθηκε και παλαιώθηκε σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 8 έως 9 μήνες.

Ο αμπελώνας 2ha Palpo φυτεύτηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη το 1990.

Το Chardonnay Palpo έχει μια χρυσή απόχρωση που δείχνει τον πλούτο του. Λεπτά δρύινα αρώματα, λευκά άνθη, εσπεριδοειδή και πέτρινα φρούτα αναλαμβάνουν το ποτήρι. Ένα κρασί με πλούσια αίσθηση στο στόμα και έντονη βελούδινη επίγευση.

Νέα έκδοση, Μαλαγουζιά 2019

Ο Κιρ-Γιάννη φύτεψε τη Μαλαγουζιά, μια γηγενή ελληνική ποικιλία, για πρώτη φορά το 2004, στους αμπελώνες υψηλών στάσεων του Αμυνδέον. Τα τελευταία χρόνια, η Μαλαγουζιά κερδίζει έδαφος στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Το τρύγο του 2019 ήταν τόσο εξαιρετικό που ο Στέλιος Μπουτάρης αποφάσισε να το κυκλοφορήσει ως κρασί μιας ποικιλίας περιορισμένης έκδοσης. Αυτή η ειδική ετικέτα, διατίθεται αποκλειστικά μέσω του Warehouse 10, της διαδικτυακής πλατφόρμας του Kir-Yianni, όπου μπορεί κανείς να βρει προηγούμενες χρονιές και μη κυκλοφορημένες ετικέτες.

Ένα κρασί με πράσινο λεμόνι και αρώματα που είναι τυπικά για την ποικιλία. Τέτοιες είναι οι νότες λουλουδιών από τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή, καθώς και αρώματα μήλου και αχλαδιού, που δημιουργούν συνολικά μια αίσθηση φρεσκάδας. Το στόμα είναι πλούσιο, με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση. Μπορείτε να το απολαύσετε ως απεριτίφ ή σε συνδυασμό με πράσινες σαλάτες και τηγανητά ορεκτικά της μεσογειακής κουζίνας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η μείωση του ενδιαφέροντος για το αλκοόλ μεταξύ των νεότερων γενεών ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους παράγοντες του κλάδου. Τι θα γινόταν αν οι...

REPORTS

Πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων από το πρώτο τρίμηνο του 2025 δείχνουν μια μετατόπιση στην αμερικανική αγορά κρασιού, με τους καταναλωτές να επιλέγουν όλο και περισσότερο...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, τα Hautes-Côtes de Beaune και Hautes-Côtes de Nuits έχουν αναδειχθεί σε νέα κομβικά σημεία του οινικού τοπίου της Βουργουνδίας. Κάποτε αναφερόμενοι...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ελαφρά μείωση τιμών, κυριαρχία της Βουργουνδίας στις δημοπρασίες και αύξηση του μεριδίου μικρότερων περιοχών καθώς και ανοδική πορεία των λευκών οίνων αποτελούν τις κύριες...

REPORTS

Το αμερικανικό ουίσκι και κρασί βρίσκονται στον δοκιμαστικό δεύτερο κατάλογο αντιποίνων σε απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ που αποκάλυψε την Πέμπτη 8 Απριλίου η...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η εξέταση, ανάλυση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τον αμπελοοινικό τομέα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του, όπως η αλυσίδα παραγωγής, η βελτίωση...