Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα Itata της Χιλής μπορεί να περηφανεύεται για το νέο συνεταιρισμό μαμούθ

Η νότια περιοχή της Χιλής, η κοιλάδα της Itata, αναμένεται να ενισχυθεί στο μέλλον, καθώς το Ινστιτούτο Γεωργικής Ανάπτυξης (INDAP) της χώρας ανακοίνωσε μια δημόσια – ιδιωτική πρωτοβουλία με τη δασική εταιρεία Arauco για την δημιουργία ενός οινοποιητικού συνεταιρισμού αξίας 500.000 λιρών στην περιοχή.

Η εγκατάσταση του Arauco Hacienda Cucha Cucha, στην καρδιά της περιοχής (35 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης) στη βόρεια όχθη του ποταμού Ñuble, κοντά στην Itata, προβλέπεται να φιλοξενήσει 134 μικρούς αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς. Ο λεγόμενος μεγάλος συνεταιρισμός θα λειτουργήσει με τον τίτλο Cooperative Agrícola Vitivinícola Vinos del Valle del Itata (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελουργίας της κοιλάδας Itata), μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο που πέρασε.

Η κοιλάδα Itata είναι γνωστή για τις φυτεύσεις παλαιών ποικιλιών αμπέλου στα Moscatel (Μοσχάτο της Αλεξάνδρειας), País (Mission) και Cinsaut, στις οποίες δραστηριοποιούνται μικρά οινοποιεία και αγρότες.  Ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που καλλιέργησαν αμπέλι στην χώρα (σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την άφιξη των Ισπανών κατακτητών) και, σύμφωνα με το Arauco, η κοιλάδα διαθέτει περίπου 22.000 στρέμματα αμπελώνα μεταξύ 5.500 μικροκαλλιεργητών.

Σύμφωνα με τον εθνικό διευθυντή του INDAP, Carlos Recondo, «το έργο θα επέτρεπε την ανάπτυξη της αμπελουργίας μικρής κλίμακας στην κοιλάδα Itata. Ας ελπίσουμε πως το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές της χώρας και αυτός θα είναι ένας ακόμα λόγος για να αναπτυχθεί περαιτέρω η δύναμη της κοιλάδας Itata.»

«Ο βασικός σκοπός της συμφωνίας είναι οι οινοπαραγωγοί!» είπε ο επικεφαλής του νέου συνεταιρισμού, Marlene González. «Καθώς γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό πως η πώληση των σταφυλιών δεν είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, εκεί που μπορείς να διεκδικήσεις μια καλύτερη αξία είναι στην παραγωγή κρασιού. Αυτό είναι το σημείο που στοχεύει ο μεγάλος συνεταιρισμος.»

 

Advertisement
Advertisement

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

REPORTS

Στην καρδιά της Προβηγκίας, εκεί όπου οι ήπιοι άνεμοι της Μεσογείου χαϊδεύουν τους αμπελώνες και ο ήλιος λούζει τις εκτάσεις με χρυσαφένιο φως, γεννήθηκε...

REPORTS

Μία ανάσα από την περιοχή του ηφαιστείου Κολούμπο, στους Μπαξέδες της Οίας, ο Πάρις Σιγάλας, γνωστός οινοποιός και εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο του κρασιού...

REPORTS

Μια γαλλική εταιρεία, η Sun'Agri, πειραματίστηκε με κινητούς ηλιακούς συλλέκτες σε αμπελώνες και διαπίστωσε ότι μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του κρασιού.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 29η χρονιά λειτουργίας του.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση “ΒορΟινά”, με τα εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επιστρέφει και πάλι στο ετήσιο ραντεβού της με το...