Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα Itata της Χιλής μπορεί να περηφανεύεται για το νέο συνεταιρισμό μαμούθ

Η νότια περιοχή της Χιλής, η κοιλάδα της Itata, αναμένεται να ενισχυθεί στο μέλλον, καθώς το Ινστιτούτο Γεωργικής Ανάπτυξης (INDAP) της χώρας ανακοίνωσε μια δημόσια – ιδιωτική πρωτοβουλία με τη δασική εταιρεία Arauco για την δημιουργία ενός οινοποιητικού συνεταιρισμού αξίας 500.000 λιρών στην περιοχή.

Η εγκατάσταση του Arauco Hacienda Cucha Cucha, στην καρδιά της περιοχής (35 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης) στη βόρεια όχθη του ποταμού Ñuble, κοντά στην Itata, προβλέπεται να φιλοξενήσει 134 μικρούς αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς. Ο λεγόμενος μεγάλος συνεταιρισμός θα λειτουργήσει με τον τίτλο Cooperative Agrícola Vitivinícola Vinos del Valle del Itata (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελουργίας της κοιλάδας Itata), μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο που πέρασε.

Η κοιλάδα Itata είναι γνωστή για τις φυτεύσεις παλαιών ποικιλιών αμπέλου στα Moscatel (Μοσχάτο της Αλεξάνδρειας), País (Mission) και Cinsaut, στις οποίες δραστηριοποιούνται μικρά οινοποιεία και αγρότες.  Ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που καλλιέργησαν αμπέλι στην χώρα (σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την άφιξη των Ισπανών κατακτητών) και, σύμφωνα με το Arauco, η κοιλάδα διαθέτει περίπου 22.000 στρέμματα αμπελώνα μεταξύ 5.500 μικροκαλλιεργητών.

Σύμφωνα με τον εθνικό διευθυντή του INDAP, Carlos Recondo, «το έργο θα επέτρεπε την ανάπτυξη της αμπελουργίας μικρής κλίμακας στην κοιλάδα Itata. Ας ελπίσουμε πως το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές της χώρας και αυτός θα είναι ένας ακόμα λόγος για να αναπτυχθεί περαιτέρω η δύναμη της κοιλάδας Itata.»

«Ο βασικός σκοπός της συμφωνίας είναι οι οινοπαραγωγοί!» είπε ο επικεφαλής του νέου συνεταιρισμού, Marlene González. «Καθώς γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό πως η πώληση των σταφυλιών δεν είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, εκεί που μπορείς να διεκδικήσεις μια καλύτερη αξία είναι στην παραγωγή κρασιού. Αυτό είναι το σημείο που στοχεύει ο μεγάλος συνεταιρισμος.»

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.