Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Καλιφόρνια χρησιμοποιεί κουκουβάγιες για την φυτοπροστασία των αμπελώνων

Οι αμπελουργοί της κοιλάδας της Νάπα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κουκουβάγιες για την καταπολέμηση των παρασίτων σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τα τοξικά φυτοφάρμακα.

του Ζήση Πανάγου

Οι κουκουβάγιες είναι πλέον ευπρόσδεκτες σε αμπελώνες σε όλη την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Good News Network, το οποίο αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει να μελετούν τον αντίκτυπο της στρατηγικής και ότι τα αποτελέσματα ήταν «ενθαρρυντικά».

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Napa Green, η τάση για γεωργία χωρίς χημικά σε όλη την επικράτεια αντικατοπτρίζεται στην τριπλή αύξηση της έκτασης βιολογικών αμπελώνων από το 2005, με τον αριθμό των οργανικών στρεμμάτων να διπλασιάζεται την τελευταία δεκαετία.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ελεγκτές παρασίτων στον κόσμο είναι η κουκουβάγια, η οποία βρίσκεται σε έξι από τις επτά ηπείρους μας και είναι ικανή να τρώει 3.400 τρωκτικά κάθε χρόνο.

Ο Matt Johnson, καθηγητής άγριας ζωής στο Humboldt State, ο οποίος έχει μελετήσει τον έλεγχο των παρασίτων σε αμπελώνες αποκάλυψε, ότι σε μία από τις έρευνές του διαπίστωσε ότι από 75 οινοπαραγωγούς της Καλιφόρνιας, τα τέσσερα πέμπτα εξ αυτών σκόπιμα καλούν κουκουβάγιες στην ιδιοκτησία τους κατασκευάζοντας κουτιά φωλιών.

«Δουλεύουμε κυρίως στην κοιλάδα Νάπα, όπου υπάρχουν πάνω από 300 κουτιά με φωλιές κουκουβάγιας», ανέφερε ο Johnson.

Ο John C. Robinson, τοπικός ορνιθολόγος, δήλωσε στο Bay Nature Magazine: «Μπορείτε κυριολεκτικά να βάλετε ένα κουτί με φωλιά κουκουβάγιας στην ακριβή τοποθεσία όπου νομίζετε ότι έχετε πρόβλημα με τα μικρά θηλαστικά και voilà! Οι κουκουβάγιες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτήν την περιοχή και τα τρωκτικά θα εξαφανιστούν».

Οι επιστήμονες ενθαρρύνουν τώρα και άλλους οινοπαραγωγούς να σκεφτούν την κίνηση παρατηρώντας ότι η χρήση κουκουβάγιων θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη από τη χρήση φυτοφαρμάκων, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι μόνο ένας χρήσιμος τρόπος για να ευδοκιμήσει το είδος, αλλά είναι και μία πιο οικονομική λύση σε αντίθεση με την χρήση παρασιτοκτόνων.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Περισσότεροι από 400 ειδικοί του παγκόσμιου οινικού κλάδου ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Καλιφόρνια, με στόχο να διασώσουν έναν από τους πιο ευάλωτους θησαυρούς...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Αφρός και Νέκταρ» είναι μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς. Με...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ζωηρούς κλάδους της παγκόσμιας οινικής οικονομίας. Το 2023 η αξία του υπολογίστηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια,...