Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διεθνής ναυτιλία επιλέγει σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού

Στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και την Costa Navarino με την παγκόσμια φήμη για το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας, ο κόσμος της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας «συναντήθηκε» ακόμη μια φορά με το πολυταξιδεμένο σε 27 χώρες του κόσμου, σαμιώτικο κρασί.

Το κορυφαίο για τον κόσμο της ναυτιλίας τουρνουά γκολφ, συγκέντρωσε για 7η χρονιά 80 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες, ιδρυτές και ανώτατα στελέχη του ναυτιλιακού κλάδου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε κατά την βραδιά απονομής, να γευτούν απλόχερα τα υπέροχα αρώματα και την εκλεκτή ποιότητα των σαμιώτικων κρασιών που συνόδευσαν τις εκλεκτές δημιουργίες των chef και των pastry chef, αλλά και μοναδικά Samos Cocktails.

Στο μαγευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο που εκτείνεται στον κόλπο του Ναυαρίνου με τα 4.500 χρόνια ιστορίας, το σαμιώτικο μοσχάτο κρασί με τα 3.000 ιστορικής διαδρομής αποτέλεσε μια πολύ δελεαστική επιλογή, κερδίζοντας και πάλι τις εντυπώσεις σε ένα κοινό που έχει γνώση και άποψη των κρασιών του διεθνούς αμπελώνα.

Το ονομαστό ξηρό «Ψηλές Κορφές», το ευωδιαστό ημίξηρο ροζέ «Selana», το γλυκόπιοτο και πολυβραβευμένο «Samos Vin Doux» και στο κλείσιμο του δείπνου το εκλεκτό, παλαιωμένο επί 50 χρόνια «1963» έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους της διεθνούς ναυτιλίας, οι οποίοι και τα χαρακτήρισαν «κρασιά-διαμάντια»!

Το Greek Maritime Golf Event αποτελεί πρωτοβουλία του αναγνωρισμένου Έλληνα PGA golfer, Θάνου Καραντζιά ενώ το Golf Production διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το sports marketing agency της Active Media Group.

Aξίζει να σημειωθεί πως παρά την άνεση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων τηρήθηκε κατά γράμμα ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο (με πιστοποιητικό εμβολιασμού, θερμομέτρηση και test προ της έλευσης,κ.α) το οποίο θέσπισε η διοργάνωση υπό την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στην παρουσίαση της διοργάνωσης ήταν ο θρύλος της Ευρωλίγκα, Joe Arlauckas και η Ιωάννα Παπαδημητρίου, μοντέλο με διεθνή καριέρα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δημοσίευσε τις πρώτες του προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...