Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η βιοδυναμική γεωργία που λανσάρει ο Sting δεν περνά στην Ιταλία

Οι μέθοδοι βιοδυναμικής γεωργίας, όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Sting στον αμπελώνα του στην Τοσκάνη, απέτυχαν να κερδίσουν νομική αναγνώριση στην Ιταλία, μετά από μπλοκάρισμα από τον πρόεδρο της χώρας.

Το νομοσχέδιο που επικαλείται τη βιοδυναμική καλλιέργεια, το οποίο πέρυσι κέρδισε την έγκριση της ιταλικής Γερουσίας, χρειαζόταν μόνο μία ακόμη ψήφο στην Κάτω Βουλή για να γίνει νόμος, ωστόσο, μετά την οργή των επιστημόνων, που υπέβαλαν αίτηση εναντίον του μπλοκαρίστηκε.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι εκθέσεις εμπειρογνωμόνων κρασιού, οι οποίες επέκριναν τον τραγουδιστή που μετατράπηκε στις μεθόδους του παραγωγού κρασιού, έχουν τώρα υποστηριχθεί από Ιταλούς βουλευτές αυτή την εβδομάδα, μπλοκάροντας και τροποποιώντας ένα νομοσχέδιο που θα παρείχε νομική αναγνώριση στις βιοδυναμικές μεθόδους.

Ο βουλευτής Riccardo Magi, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπολίτευσης στη βιοδυναμική, είπε: «Αποφύγαμε να δώσουμε επίσημη θέση σε μια μέθοδο που δεν έχει βάση στην επιστήμη».

Σημειώθηκε ότι, εάν αφεθεί αμετάβλητο, το νομοσχέδιο θα είχε σχεδόν βέβαιο ότι η βιοδυναμική θα εξισωνόταν με τη βιολογική γεωργία, επιλέγοντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται στο κτήμα Sting’s Il Palagio και χιλιάδες άλλες για χρηματοδότηση και προώθηση για το μέλλον.

Αφότου, εγκρίθηκε από τη γερουσία, οι Ιταλοί βουλευτές ψήφισαν για την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας, ενισχύοντας μια ακόμη μάχη μεταξύ της επιστήμης και 4.500 Ιταλών αγροτών, συμπεριλαμβανομένου του Sting, που ορκίζονται σε τέτοιες τεχνικές.

Η κριτικός κρασιού Jane MacQuitty δήλωσε: «Εμπιστευτείτε τους Ιταλούς να έρθουν σε επαφή με όλα τα αγιαστήρια για τα βιοδυναμικά κρασιά. Ο Αυστριακός φιλόσοφος Ρούντολφ Στάινερ μπορεί να είχε κάποιες περίεργες θεωρίες, αλλά το βιοδυναμικό κρασί είναι μόνο ένα βήμα πιο πάνω από την παραγωγή βιολογικού κρασιού, ενθαρρύνοντας κάθε αμπελώνα να είναι ο καλύτερος που μπορεί».

 

ΠΗΓΗ: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...