Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αριστεία των ελληνικών οίνων στη λίστα του Great Greek Wines 1-4 Μαΐου

To Great Greek Wines (GGW), επιστρέφει και θα λάβει χώρα από τις 1 έως τις 4 Μαΐου 2025, στο ολοκαίνουργιο Ace Hotel & Swim Club Athens. Η εκδήλωση αυτή σχεδιάστηκε για να προβάλλει τη νέα λίστα για το 2025 προωθώντας την αριστεία των ελληνικών κρασιών στις διεθνείς αγορές.

Ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, ιδρυτής του Great Greek Wines, παρουσίασε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση τις καινοτόμες αλλαγές που θα υλοποιηθούν το 2025, υπογραμμίζοντας την αναγκαία εξέλιξη του θεσμού, συνδυάζοντας την παράδοση με την εξέλιξη.

«Πιστό στις αξίες της διαφάνειας, συμμετοχικότητας, προόδου και δημιουργίας, το GGW επενδύει στην οικοδόμηση γέφυρας διαλόγου μεταξύ παραγωγών, καταναλωτών και αγορών,» δήλωσε ο κ. Καρακάσης. «Αφού ολοκληρώσαμε πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας, επανακαθορίζουμε μαζί με το Γρηγόρη Μιχαήλο το όνομά μας, μεταβαίνοντας από το GGW50 σε ένα brand που αντικατοπτρίζει καλύτερα και πιο σύγχρονα την υψηλή ποιότητα των ελληνικών κρασιών.»

Αυτή η στρατηγική αλλαγή στο GGW έχει ως στόχο την προβολή μιας ευρύτερης γκάμας ποιοτικών κρασιών που αντανακλούν την δυναμική του ελληνικού αμπελώνα. Τα βραβευμένα κρασιά της νέας λίστας θα βασίζονται αποκλειστικά στην ποιότητα και στον αριθμό συμμετοχών, ενώ θα διατηρείται ένα αυστηρό όριο, με στόχο να μην βραβεύεται πάνω από το 10% των συμμετεχόντων. Παράλληλα, θα εισαχθεί μια νέα κατηγορία GREAT VALUE WINES για κρασιά με λιανική τιμή έως 19 ευρώ με σκοπό να επικοινωνηθεί και αυτό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας.

Το Διεθνές Πάνελ Κριτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο θεσμός πλαισιώνεται αποκλειστικά με διεθνούς φήμης κριτές του κρασιού, των οποίων η εμπειρία υπόσχεται να ενισχύσει την ποιότητα και την αμεροληψία της διαδικασίας αξιολόγησης:

– Mark Andrew MW (Noble Rot Magazine & Restaurants): Μία από τις πιο επιδραστικές κορυφαίες προσωπικότητες στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με ειδίκευση στο Ασύρτικο. Είναι συνιδρυτής και συγγραφέας του Noble Rot Magazine, ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα περιοδικά το κρασιού στον κόσμο, ενω έχει συμβάλει καθοριστικά στην εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το κρασί.

– Paz Levinson (Wine Director στο Groupe Pic) Η Paz Levinson είναι από την Αργεντινή και είναι Chef Sommelier Executive στο φημισμένο Groupe Pic Restaurants. Η Paz ανακηρύχθηκε Καλύτερη Σομελιέ της Αργεντινής το 2014 και το 2010. Το 2015 κέρδισε τον διαγωνισμό του καλύτερου Σομελιέ της Αμερικής ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε Καλύτερη Σομελιέ του Κόσμου A.S.I., φτάνοντας στην 4η θέση παγκοσμίως.

– Lenka Sedlackova MW (Head of Brand Management and Buyer for Central and Eastern Europe – Bancroft). Μια πολύ σπουδαία επαγγελματίας του κρασιά με ιδιαίτερη αγάπη στις ελληνικές ποικιλίες, η οποία έχει παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.

– Wojciech Bońkowski MW (Wine Writer & Journalist from Poland): Ένας αναγνωρισμένος πολωνός οινογράφος και Master of Wine, που έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση στον τομέα του κρασιού. Έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των ελληνικών και άλλων διεθνών κρασιών στην Πολωνία, ενισχύοντας τη διασύνδεση μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών στον οινικό τομέα.

– Christophe Heynen MW (Leading wine merchant in Belgium and France): Ο Christophe Heynen MW είναι μία από τις επιδραστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας οινικής σκηνής, διευρύνοντας την κατανόηση και εκτίμηση των κρασιών όχι μόνο στο Βέλγιο και τη Γαλλία, αλλά και διεθνώς. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στην αγορά κρασιού του Βελγίου και της Γαλλίας, όπου έχει διαπρέψει ως εισαγωγέας, προωθώντας τόσο κορυφαία όσο και ανερχόμενα οινοποιεία.

– Stefan Neumann MS (Wine Consultant and Master Sommelier): Μια ιδιαιτέρως επιδραστική μορφή στο χώρο του κρασιού, με σημαντική συμβολή στην εκπαίδευση, την αξιολόγηση και την προώθηση της ποιότητας των κρασιών παγκοσμίως. Προέρχεται απο το χωρος της εστιασης και του fine dining οντας για χρονια ο wine director του The Fat Duck – Heston Blumentall

– Peter Richards MW (Writer & Broadcaster): Ο Peter Richards είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας, παρουσιαστής και Master of Wine. Με τηλεοπτική εμπειρία που περιλαμβάνει δώδεκα χρόνια στο Saturday Kitchen του BBC1 και τη νέα σειρά The Wild Side of Wine, έχει χαρακτηριστεί ως «εθνικός θησαυρός» και «ένας από τους πιο αγαπημένους επικοινωνιολόγους κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: 🌐 www.greatgreekwines.com 📍 Facebook: Great Greek Wines 📸 Instagram: @greatgreekwines

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Commission που αφορά προβλέψεις της ελληνικής οινοπαραγωγής με περίοδο αναφοράς...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Εκδόθηκε η τελική κατάταξη δικαιούχων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025-2026, όπου περιλαμβάνονται 940 ΑΦΜ, με το συνολικό ποσό που δικαιούνται να ανέρχεται στα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος φιλοξενείται στη Σάμο, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θέατρου Αιγαίου παρουσιάζει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στον...