Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αποστολή οινοποιείου της Ουκρανίας να παραδίδει μπουκάλια στην DWWA

Το οινοποιείο Beykush της Ουκρανίας δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει να εξάγει τα κρασιά του όσο το δυνατόν περισσότερο και είπε για το πώς έλαβε ειδικά μέτρα για να μεταφέρει μπουκάλια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ουγγαρία για τα φετινά Decanter World Wine Awards

Εν μέσω της καταστροφής και της αναταραχής από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, το οινοποιείο Beykush στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας ήταν μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν περισσότερο. 
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο Beykush άρχισε να μεταφέρει χιλιάδες κρασιά στη δυτική Ουκρανία προκειμένου να τα προστατεύσει για πιθανή εξαγωγή σε άλλες αγορές, δήλωσε στο Decanter η διευθύντρια του οινοποιείου Σβετλάνα Τσίμπακ. «Χθες στείλαμε τρεις παλέτες, περίπου 1.200 μπουκάλια, και σήμερα την ίδια ποσότητα», είπε. 
 
Μίλησε επίσης για τις αποφασιστικές προσπάθειες να φτάσουν τα μπουκάλια στην αποθήκη Decanter World Wine Awards (DWWA) στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα. 
 
Ωστόσο, οι προσπάθειες να ληφθούν τα κρασιά που υποβλήθηκαν μέσω της Ουγγαρίας δεν ευοδώθηκαν και στη συνέχεια αποδείχθηκε αδύνατο να βρεθεί ένας γρήγορος ταχυμεταφορέας για να παραλάβει τα μπουκάλια. 

«Τελικά, ρωτήσαμε τον αδερφό του φίλου μου», είπε ο Tsybak. «Ήρθε από το Λονδίνο μέσω πτήσης, πήρε όλα αυτά τα κρασιά, πλήρωσε επιπλέον κόστος για αυτό και πέταξε πίσω στο Λονδίνο και έφερε αυτό το κρασί στο Decanter.»

Εξήγησε ότι ο αγγελιαφόρος ήταν ο αδερφός του Ουκρανού σταρ του τένις Sergiy Stakhovsky, ο οποίος διαθέτει επίσης ένα οινοποιείο κοντά στο Beykush, αλλά έχει καταταγεί στον στρατό για να βοηθήσει στην υπεράσπιση του Κιέβου.

Ο Tsybak, ο οποίος μίλησε στο Dccanter από το Κίεβο, αλλά έχει βρεθεί ως επί το πλείστον στο νότο της χώρας, είναι επίσης επικεφαλής της τοπικής ένωσης βιοτεχνικού κρασιού και έχει αφιερώσει χρόνο βοηθώντας στην οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ιδιοκτήτης του Beykush ενθάρρυνε πρόσφατα τα ευρωπαϊκά οινοποιεία με εφεδρικά καταλύματα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.
 

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο Tsybak είπε ότι οι εξαγωγές θα μπορούσαν να είναι μια κρίσιμη πηγή εσόδων για τα οινοποιεία. Είπε ότι υπήρξαν πολλά αιτήματα, αλλά η κατάσταση της προσφοράς είναι αναπόφευκτα δύσκολη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε αρκετό όγκο. Έχουμε κρασιά ακόμα σε δεξαμενές, αλλά δεν μπορούμε να εμφιαλώσουμε αυτό το κρασί», είπε.

Ένα εργοστάσιο παραγωγής μπουκαλιών που χρησιμοποιείται από πολλά οινοποιεία στην ίδια περιοχή έχει καταστραφεί, είπε.

Ο Beykush αγόρασε μπουκάλια από την Ισπανία τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά τώρα είναι δύσκολο να οργανωθεί και πρόσφατα οργανώνει αποστολές από την κοντινή Μολδαβία.

Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Tsybak, ο οποίος πιστεύει ότι το orange wine Beykush, που παράγεται από την ποικιλία Rkatsiteli, θα μπορούσε να προσελκύσει τους οινοπότες στη χώρα.
Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν παρατεταμένη διαβροχή και παλαίωση σε αμερικανική και γαλλική δρυς για τρία χρόνια. «Παράγουμε περίπου 700 ή 900 φιάλες. Τώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλο αυτό το κρασί στην εξαγωγική αγορά ». 
 
Ο Tsybak είπε προηγουμένως στο Decanter ότι πολλά οινοποιεία στη νότια Ουκρανία είχαν καταληφθεί, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται πιο κοντά στο Kherson. Το Beykush παρέμεινε ελεύθερο, αλλά η κατάσταση συνέχισε να είναι τεταμένη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με αναφορές για περισσότερες επιθέσεις στην περιοχή Mikolaiv όχι μακριά από το οινοποιείο. 
 
«Όλοι ανησυχούμε για την κατάσταση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

 

ΠΗΓΗ: Decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...

REPORTS

Η ιστορική Viña Santa Rita της Χιλής κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Forbes με τις 50 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, μια...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

REPORTS

Η ιταλική αγορά κρασιού βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιάταξης, με το κοινό να δείχνει ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και στις πιο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....