Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αγορά κρασιού της Κορέας παγώνει καθώς οι εισαγωγές βουλιάζουν

Μετά από τρία χρόνια ταχείας ανάπτυξης, η αγορά εισαγόμενων κρασιών της Κορέας βιώνει ύφεση, καθώς η οικιακή κατανάλωση μειώνεται και τα αποθέματα συσσωρεύονται.

Τα τελευταία στοιχεία από την τελωνειακή υπηρεσία της Κορέας δείχνουν σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού της χώρας για το 2023. Ο όγκος των εισαγωγών μειώθηκε κατά 20,1% σε 56.542 τόνους κατά τη διάρκεια του έτους 2023. Όσον αφορά την αξία, σημειώθηκε συρρίκνωση από 581,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ του 2022 σε 506 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2023, σημειώνοντας μείωση 12,95%.

Η κορεατική αγορά κρασιού είχε προηγουμένως επεκταθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενισχυμένη από τους χαλαρούς κανονισμούς για τις διαδικτυακές αγορές κρασιού και την ισχυρή οικιακή κατανάλωση εντός της χώρας.

Ωστόσο, η έντονη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε σε μαζική αποθήκευση των αποθεμάτων, αφήνοντας τους εισαγωγείς με πλεονάζοντα αποθέματα από την περσινή χρονιά. Αυτό το ζήτημα υπεραποθέματος έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από τη μείωση της οικιακής κατανάλωσης μετά την πανδημία.

Αντίθετα, οι εισαγωγές ουίσκι της χώρας αυξήθηκαν το 2023. Τα κυβερνητικά στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση 13,1% στις εισαγωγές ουίσκι, που ανέρχονται σε 30.586 τόνους, παρά τη μικρή πτώση της αξίας στα 259,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Αυτή η ανάπτυξη αποδίδεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα του highball ουίσκι στην Κορέα.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

REPORTS

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια η "Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας της 3ης Απριλίου 2001 για την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του κρασιού έχει εντείνει τις προσπάθειές του να προσελκύσει την προσοχή των νεότερων καταναλωτών. Η στροφή αυτή είναι κατανοητή,...

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...