Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αίσθηση της αποδοχής «ωριμάζει» σαν το κρασί παρέα με τον γείτονα

Σχεδόν ένας στους πέντε Βρετανούς (19%) θεωρεί ότι προσκαλείται για ένα ποτήρι κρασί από τους γείτονές του ως ένδειξη ότι τον καλωσορίζουν στην κοινότητα. Σε τι όμως βοηθάει αυτού του είδους η κοινωνικοποίηση;

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Νέα έρευνα που κυκλοφόρησε από την Barefoot Wine αποκάλυψε ότι το μισό έθνος, και πιο συγκεκριμένα το 46% θεωρεί ότι η γνωριμία με τους γείτονες είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να ζεις σε ένα νέο μέρος και, με βάση τα ευρήματα, θέλει να ενθαρρύνει τις κοινότητες να ενωθούν και να γιορτάσουν ως μέρος της καμπάνιας της Colorful Community.

Κάνοντας μια βαθιά βουτιά στη ζωή της κοινότητας, η μελέτη αποκάλυψε πώς χρειάζονται κατά μέσο όρο πέντε μήνες για να νιώσεις μέρος μιας κοινότητας και έτσι ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να κάνεις την πρώτη κίνηση όταν είσαι νέος σε μια γειτονιά περιλαμβάνει την πρόσκληση γειτόνων για ένα ποτήρι κρασί (30%) ή αγοράζοντας στον διπλανό σας ένα μπουκάλι κρασί (20%).

Μετά τη μετακόμιση του σπιτιού, το 51% συνήθως περιμένει τους άλλους να κάνουν την πρώτη κίνηση πριν τους γνωρίσουν, ενώ το ένα τέταρτο παραδέχεται ότι συνήθως είναι αυτοί που το κάνουν. Ωστόσο, τα δεδομένα αποκάλυψαν ότι ο μέσος ενήλικας θεωρεί τρεις μήνες μετά τη μετακόμιση ως αποδεκτό χρονικό πλαίσιο για μια ημερομηνία κρασιού.

Με σχεδόν ένα στους πέντε θεατές να έχει προσκληθεί για ένα αυθόρμητο ποτήρι κρασί ως ένδειξη υποδοχής στην κοινότητα και τους κορυφαίους λόγους για να απολαύσεις ένα ποτήρι με έναν γείτονα σε πάρτι γενεθλίων (18%), όταν τότε λάμπει ο ήλιος (16% ) και συναντήσεις το Σαββατοκύριακο (16%), το Barefoot Wine θέλει να ενθαρρύνει τις κοινότητες να συναντηθούν και να γιορτάσουν ο ένας τον άλλον.

Ένας εκπρόσωπος της Barefoot Wine, είπε: «Τα σημάδια ότι πλέον αισθάνεσαι την αποδοχή ήταν επίσης αρκετά διασκεδαστικά και αφηγηματικά, και ήταν υπέροχο να βλέπεις τόσους πολλούς από εμάς να γευόμαστε πάνω από ένα ή δύο ποτήρια κρασί».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...