Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επτά νέοι Απόφοιτοι WSET Diploma από το WSPC

Το WSPC, με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια, ανακοινώνει 7 νέους απόφοιτους WSET Diploma ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιτυχόντων στους 63.

Οι νέοι κάτοχοι του τίτλου σπουδών είναι οι: Manuela Labhard, Ασημίνα-Ελευθερία Κουλοχέρη, Μαργαρίτα Μαρτίνη, Μαρία Μασούρα, Ευμορφίλη Μαυρίδου, Φίλιππος Σκλάβος και Στέφανος Τριανταφυλλίδης, που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 2023 στο WSPC.

Αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσεις των αποφοίτων:

Η Manuela Labhard τόνισε: «Λένε πως πρέπει να μαθαίνεις σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα. Έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι μου στο WSPC και στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα περίφημα οινοποιεία της αποτελεί σπουδαία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς».

Ο Φίλιππος Σκλάβος επισήμανε πως: «Οι σπουδές μου στο WSPC ίσως είναι μία από τις πιο επωφελείς εμπειρίες που είχα σαν μαθητής. Το WSPC είναι αδιαμφισβήτητα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώση για το κρασί και τα οινοπνευματώδη».

Η Μαρία Μασούρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να σπουδάσεις το κρασί, πρέπει να νιώθεις εμπνευσμένη. Όλοι οι εισηγητές μου στο WSPC ήταν εμψυχωτικοί και μου θύμισαν πως, πάνω απ’ όλα, το κρασί είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι».

Παράλληλα με την ανάδειξη των νέων αποφοίτων, η σχολή μας έχει ακόμη έναν λόγο να γιορτάζει! Την Τετάρτη 19 Απριλίου θα υποδεχθεί στο Λονδίνο επτά από τους αποφοίτους των ετών 2021-2022, για την Τελετή Αποφοίτησης του WSET και εν συνεχεία εμείς, το WSPC, θα παρέχουμε, με κάθε επισημότητα, το καθιερωμένο Δείπνο Αποφοίτων στο περίφημο 67 Pall Mall.

Το WSPC, δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο του και την συμβολή του στη σωστή εκπαίδευση και να δίνει πάντα πολλαπλά οφέλη και εφόδια για την επιτυχημένη σταδιοδρομία των αποφοίτων του, οι οποίοι κατέχουν ήδη σημαντικές θέσεις στην Ελληνική βιομηχανία οίνου & αποσταγμάτων και τον Ελληνικό Τουρισμό.

Με την κατάκτηση του WSET Diploma, οι απόφοιτοι γίνονται αυτομάτως μέλη στον οργανισμό Institute of Wines and Spirits (IWS). Το IWS αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών και διασυνδέσεων, υπό την εποπτεία του WSET London και επιτρέπει στα μέλη του την άμεση πρόσβαση και επιρροή στο παγκόσμιο εμπορικό γίγνεσθαι.

Επιπλέον, οι κάτοχοι Diploma έχουν το αποκλειστικό προνόμιο εισαγωγής και χρήσης του δικτύου καθώς και της προσθήκης των αρχικών DipWSET μετά το όνομά τους.

Το WSET Diploma αποτελεί τo υψηλότερο επίπεδο διεπαγγελματικών σπουδών που μπορεί να απονείμει το WSET και οι απόφοιτοι του αποκτούν ένα πανίσχυρο εφόδιο, που τους ανοίγει τον δρόμο στην επαγγελματική τους καριέρα. Η πιστοποίηση αυτή άλλωστε είναι προ-απαίτηση για την αίτηση εγγραφής στον κορυφαίο Τίτλο παγκοσμίως στον χώρο του κρασιού, για το “Master of Wine”.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος φιλοξενείται στη Σάμο, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θέατρου Αιγαίου παρουσιάζει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στον...

REPORTS

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν και το καλύτερο για το ελληνικό κρασί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, γεγονός το οποίο...

REPORTS

Στο διεθνές συνέδριο Tomorrow Tastes Meditarranean στην Καλαμάτα (13-14 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη παρουσίαση και προβολή οίνων της Μεσσηνίας στα πλαίσια του προγράμματος...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...