Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επιλεγμένοι οίνοι Μπουτάρη σε δείπνο υψηλής γαστρονομίας

Ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας για εκλεκτό κοινό της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στις 22 Ιουνίου η οινοποιία Μπουτάρη με επιλεγμένους οίνους από τη γκάμα της.

Με «όχημα» επιλεγμένους οίνους από τη γκάμα της και «συνοδοιπόρο» το θρυλικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», η οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε στις 22 Ιουνίου, ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας για εκλεκτό κοινό της Θεσσαλονίκης και μοιράστηκε μαζί του όμορφες μνήμες του παρελθόντος, αναμειγνύοντάς τες αρμονικά με εμπειρίες του σήμερα.

Με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας και της δυναμικής των κρασιών Μπουτάρη, αλλά και το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, η οινοποιία Μπουτάρη επέλεξε για αυτήν τη συνεύρεση και καθόλου τυχαία, το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», συνυφασμένο με την αστική και πολιτισμική Θεσσαλονίκη, με το οποίο την συνδέει μια μακρά και δυνατή σχέση από το παρελθόν.

 

 

 

Τα πέντε πιάτα του δείπνου ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένα για να συνδυάσουν τις επιλογές των κρασιών της βραδιάς που έκανε ο Δρ. Γιάννης Βογιατζής, επικεφαλής οινολόγος της οινοποιίας Μπουτάρη. Τα κρασιά της βραδιάς ήταν το Λευκό Γράμμα 2021, το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2021, η Σαντορίνη 2021, το Dianthos Magnum 2021, αλλά και δύο μεγάλοι διαχρονικοί οίνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις: η παλαιωμένη Νάουσσα Μπουτάρη του 1994 σε φιάλη Jeroboam και το Vinsanto Boutari 1988, το πρώτο Vinsanto που εμφιαλώθηκε στο οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη.

 

 

 

Τη βραδιά προλόγισε η Μarketing Manager, κα Λένια Μπουτάρη, τονίζοντας τη σημασία του χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και την ανάδειξη της νέας και διαχρονικής γκάμας των κρασιών Μπουτάρη, ενώ και ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και συνεχάρη την οικογένεια Τορνιβούκα για την αναβίωση του χώρου. Τέλος, η κα Μαρίνα Μπουτάρη, Εμπορική Διευθύντρια με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ιστορικό δέσιμο της οινοποιίας Μπουτάρη με το θρυλικό εστιατόριο το οποίο θυμάται από τα παιδικά της χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.