Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επεκτείνεται στο κρασί η παλαιότερη ζυθοποιία της Αγγλίας Shepherd Neame

Η παλαιότερη βρετανική ζυθοποιία, Shepherd Neame, που μετρά περισσότερα από 300 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μπύρας, ανακοίνωσε την είσοδο της στον κλάδο του κρασιού, με την νέα της συλλογή, English Garden, να αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το οινοποιείο Balfour Winery.

Η ιστορική ζυθοποιία με έδρα το Kent προχώρησε στην παραγωγή δύο Αγγλικών ξηρών κρασιών που αποτελούν μέρη της σειράς της English Garden, και συγκεκριμένα ενός λευκού κρασιού φτιαγμένου με σταφύλια της ποικιλίας Bacchus και ενός ροζέ, από γηγενή στην περιοχή του Kent αμπέλια.

Ο διευθυντής του τμήματος κρασιών και spirits ποτών της Shepherd Neame, Michael Prior, τόνισε πως η ζυθοποιία είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες και υπογράμμισε πως παρότι επί χρόνια ήθελε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, η περυσινή εξαιρετική σοδειά ήταν αυτή που έδωσε στην επιχείρηση την αυτοπεποίθηση να την υλοποιήσει με την σιγουριά ότι θα μπορέσει να παράξει ένα ποιοτικό προϊόν. Τέλος, ο Prior μοιράστηκε την πίστη του ότι θα μπορέσει να θριαμβεύσει στον χώρο των Αγγλικών κρασιών.

Παράλληλα, η Shepherd Neame διατηρεί μια ενεργή συνεργασία και με το οινοποιείο με έδρα το Kent, Gusbourne Estate, και τον γαλλικό οίκο Champagne Taittinger, ο οποίος έχει προχωρήσει στην καλλιέργεια 60 εκταρίων αμπελιών λίγα χιλιόμετρα μακριά από το ζυθοποιείο της Shepherd, Faversham Brewery, με τον νέο αμπελώνα Domaine Evremond να αναμένεται να προχωρήσει στην κυκλοφορία του πρώτου του premium Αγγλικού κρασιού την ερχόμενη άνοιξη.

Ο βασικός οινοποιός της Balfour, Fergus Elias, που ηγήθηκε της ομάδας για την παραγωγή αυτής της νέας συλλογής, δήλωσε πως στόχος αυτής της συνεργασίας ήταν η ανάδειξη του Kent ως οινοπαραγωγικής περιοχής.

Τα κρασιά που έφερε η συνεργασία είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε μερικές από τις 300 μπυραρίες που ανήκουν στην Shepherd Neame, στο Kent, στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας, ενώ διατίθεται για αγορά και από το κατάστημα του ζυθοποιείου της εταιρείας στο Faversham.

Με πληροφορίες από the drinks business

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...