Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επεκτείνεται στο κρασί η παλαιότερη ζυθοποιία της Αγγλίας Shepherd Neame

Η παλαιότερη βρετανική ζυθοποιία, Shepherd Neame, που μετρά περισσότερα από 300 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μπύρας, ανακοίνωσε την είσοδο της στον κλάδο του κρασιού, με την νέα της συλλογή, English Garden, να αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το οινοποιείο Balfour Winery.

Η ιστορική ζυθοποιία με έδρα το Kent προχώρησε στην παραγωγή δύο Αγγλικών ξηρών κρασιών που αποτελούν μέρη της σειράς της English Garden, και συγκεκριμένα ενός λευκού κρασιού φτιαγμένου με σταφύλια της ποικιλίας Bacchus και ενός ροζέ, από γηγενή στην περιοχή του Kent αμπέλια.

Ο διευθυντής του τμήματος κρασιών και spirits ποτών της Shepherd Neame, Michael Prior, τόνισε πως η ζυθοποιία είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες και υπογράμμισε πως παρότι επί χρόνια ήθελε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, η περυσινή εξαιρετική σοδειά ήταν αυτή που έδωσε στην επιχείρηση την αυτοπεποίθηση να την υλοποιήσει με την σιγουριά ότι θα μπορέσει να παράξει ένα ποιοτικό προϊόν. Τέλος, ο Prior μοιράστηκε την πίστη του ότι θα μπορέσει να θριαμβεύσει στον χώρο των Αγγλικών κρασιών.

Παράλληλα, η Shepherd Neame διατηρεί μια ενεργή συνεργασία και με το οινοποιείο με έδρα το Kent, Gusbourne Estate, και τον γαλλικό οίκο Champagne Taittinger, ο οποίος έχει προχωρήσει στην καλλιέργεια 60 εκταρίων αμπελιών λίγα χιλιόμετρα μακριά από το ζυθοποιείο της Shepherd, Faversham Brewery, με τον νέο αμπελώνα Domaine Evremond να αναμένεται να προχωρήσει στην κυκλοφορία του πρώτου του premium Αγγλικού κρασιού την ερχόμενη άνοιξη.

Ο βασικός οινοποιός της Balfour, Fergus Elias, που ηγήθηκε της ομάδας για την παραγωγή αυτής της νέας συλλογής, δήλωσε πως στόχος αυτής της συνεργασίας ήταν η ανάδειξη του Kent ως οινοπαραγωγικής περιοχής.

Τα κρασιά που έφερε η συνεργασία είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε μερικές από τις 300 μπυραρίες που ανήκουν στην Shepherd Neame, στο Kent, στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας, ενώ διατίθεται για αγορά και από το κατάστημα του ζυθοποιείου της εταιρείας στο Faversham.

Με πληροφορίες από the drinks business

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Οι πρώτες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι η Καλιφόρνια θα μπορούσε να βιώσει τη μικρότερη συγκομιδή της εδώ και τριάντα χρόνια. Μεταξύ εκριζώσεων, εγκαταλελειμμένων αμπελώνων και...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.