Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επέκταση σε αλκοολούχα ποτά το κτήμα Κυρ-Γιάννη, νέο premium βοτανικό βερμούτ «Veroni»

Η ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη εμπνέεται από μια μοναδική ιστορία αγάπης, 100 χρόνων, και την αναβιώνει μέσα από μία νέα ετικέτα. Το βερμούτ VERONI «παντρεύει» την κληρονομιά της οικογένειας του Στέλλιου Μπουτάρη με τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, τιμώντας τους δεσμούς που η αξία τους μένει ατόφια μέσα στον χρόνο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται τις δεκαετίες του ‘20 & ‘30. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν ο αγαπημένος θείος του Γιάννη Μπουτάρη και εκείνος που τον «μύησε» στην οινοποιία. Αν και δάσκαλος στο επάγγελμα, είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την παρασκευή κρασιού και κατά τα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου κατάφερε να κρατήσει την οινοποιία Μπουτάρη «ζωντανή».

Γεννήθηκε και σπούδασε στη Βάρνα της Βουλγαρίας και ανέλαβε την εταιρεία κατά τη δεκαετία του ’20 μέχρι να ενηλικιωθεί ο παππούς του Στέλλιου Μπουτάρη. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν εκείνος που καλλιέργησε και εδραίωσε μία σχέση πολύτιμη και δυνατή με οχτακόσιους και πλέον, αμπελουργούς της Νάουσας. Το 1925, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Βερώνη, μια τυπική γυναίκα εκείνης της εποχής στη Νάουσα.

Στη Βερώνη άρεσε να ανηφορίζει τακτικά τις πλαγιές του Βερμίου, ξακουστό βουνό για τη χλωρίδα του, και να μαζεύει βότανα. Της άρεσε επίσης το βερμούτ, ένα ηδύποτο με βάση το κρασί, που είχε αρχίσει να γίνεται «της μόδας» τη δεκαετία του ‘30. Ο Κωστάκης, για να την ευχαριστήσει, παρασκεύασε το βερμούτ Μπουτάρη, εμπλουτίζοντάς το με τα βότανα που μάζευε η γυναίκα του.

Σήμερα, τρεις γενιές και εκατό χρόνια μετά, αυτή η μοναδική ιστορία αγάπης «ξαναζωντανεύει» και σε συνεργασία με τον έμπειρο αποσταγματοποιό, Δημήτρη Μελισσανίδη το Κτήμα Κυρ-Γιάννη παρουσιάζει το premium βερμούτ VERONI. Όπως τότε έτσι και τώρα, τα περισσότερα βοτανικά συστατικά προέρχονται από ενδημικά φυτά του όρους Βερμίου, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Παράλληλα, εφαρμόζοντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, τα βότανα συλλέγονται, καθαρίζονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται με φυσικές διαδικασίες.

Απολαύστε το Veroni rosso ή το Veroni dry, neat με πάγο ή στο αγαπημένο σας κοκτέιλ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Σε μια χρονική στιγμή όπου οι ισορροπίες της ευρωπαϊκής οινοπαραγωγής αλλάζουν, η απόφαση του Deutscher Weinbauverband (DWV) να ενταχθεί στη European Federation of Origin...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...