Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εξέλιξη και επενδύσεις στο μέλλον για το Κτήμα Παυλίδη

Στα 25 χρόνια λειτουργίας του, το Κτήµα Παυλίδη επιλέγει πάντα προσεκτικά τις κατάλληλες καλλιεργητικές πρακτικές στον αµπελώνα, κάτι που οδηγεί σε υψηλότερη ποιότητα σταφυλιών, µε µικρότερο κόστος παραγωγής, µε σεβασµό στο περιβάλλον και µε απόλυτη ασφάλεια για τον χρήστη και τον τελικό καταναλωτή.

Σήµερα, στα 800 στρέµµατα ιδιόκτητων αµπελώνων, στις περιοχές Κοκκινόγεια και Περιχώρα ∆ράµας, εφαρµόζεται το Σύστηµα Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης για το οποίο έχει τις πιστοποιήσεις GLOBALGAP: Crops for Processing Έκδοση 1, AGRO 2-1 και 2-2.

Εξέλιξη και επενδύσεις

Το Κτήµα Παυλίδη προχώρησε σε επενδύσεις που αφορούν νέο εξοπλισµό οινοποίησης και ωρίµανσης των οίνων. Για τον φετινό τρύγο του 2023 προστέθηκαν νέοι δρύινοι οινοποιητές χωρητικότητας 2.500 λίτρων και κεραµικοί αµφορείς γαλλικής κατασκευής.

Σύµφωνα µε τον oινολόγο και διευθυντή παραγωγής, Θανάση Εξάρχου, τα κεραµικά δοχεία ακολουθούν παραπλήσια λογική µε τα δρύινα βαρέλια, µε τη διαφορά, όµως ότι στο πορώδες του κεραµικού έχει παγιδευτεί µια µικρή ποσότητα οξυγόνου, το οποίο παίζει χρήσιµο ρόλο στη διαδικασία ωρίµανσης του κρασιού, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον φρουτώδη χαρακτήρα του.

Στόχος, λοιπόν, είναι η παραγωγή λευκών και ροζέ οίνων µε όγκο και γεµάτο σώµα, διατηρώντας παράλληλα το φρούτο και τη φρεσκάδα και ερυθρών οίνων µε στρογγυλεµένες και καλοδουλεµένες ταννίνες για ένα ισορροπηµένο αποτέλεσµα.

Στις νέες επενδύσεις του Κτήµατος περιλαµβάνεται η κατασκευή ενός νέου κτιρίου, επέκταση του ήδη υπάρχοντος, το οποίο θα φιλοξενήσει τις αυξηµένες ανάγκες παραγωγής. Σε αυτό θα δηµιουργηθούν νέες αίθουσες υποδοχής των σταφυλιών, οινοποίησης και αποθηκευτικοί χώροι που θα στεγάζουν εξοπλισµό οινοποίησης τελευταίας τεχνολογίας. Ο εξοπλισµός αυτός, επιλέγεται πάντα µε γνώµονα την αρχή της ελάχιστης δυνατής καταπόνησης του σταφυλιού, του µούστου και του οίνου, ώστε να µην του στερεί σε καµία φάση τη δυνατότητα έκφρασης των χαρακτηριστικών που είχε αποκτήσει από το µοναδικό terroir της ∆ράµας.

THEMA Ερυθρό και Χρυσό!

Ευχάριστα νέα για τη νέα εσοδεία του ΤΗΕΜΑ Ερυθρό 2021, το οποίο «ντύθηκε» για ακόµα δύο φορές Χρυσό, συγκεκριµένα στους διαγωνισµούς Berliner Wine Trophy Summer Tasting 2023 και Asia Wine Trophy 2023.

Η ετικέτα ΤΗΕΜΑ Ερυθρό είναι ο πιο πολυβραβευµένος οίνος του Κτήµατος µε πάνω από 90 διαφορετικά βραβεία σε οινικούς διαγωνισµούς. Αξιοσηµείωτο είναι ότι όλες οι εσοδείες από το 2006 µέχρι και το 2021 έχουν βραβευτεί µε Χρυσά Μετάλλια σε σηµαντικούς διαγωνισµούς και ειδικές διακρίσεις για την Ελλάδα, όπως «GOLD SPECIAL PRIZE FOR GREECE 2011» ή «GOLD BEST OF SHOW GREECE 2022». Οι συνεχείς αυτές διακρίσεις επιβεβαιώνουν την προσήλωση και τη συνέπεια του Κτήµατος στην υψηλή ποιότητα.

Emphasis Chardonnay 2022

Απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα στην όψη. Όμορφα εξελιγμένη μύτη από αρώματα ανανά και μάνγκο συνδυάζονται αρμονικά σε έναν ουρανίσκο με νύξεις μελιού και δρυός. Το στόμα είναι στρογγυλό και γενναιόδωρο, ενώ ταυτόχρονα η ικανοποιητική οξύτητα ισορροπεί το αποτέλεσμα δίνοντας πολλές δυνατότητες για αρμονία με φαγητό. Στη μακρά επίγευση κυριαρχούν το φρούτο και μία απαλή ορυκτότητα.

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Διαδοχικές κρίσεις, πολιτικές αστοχίες και ανισότητες της ΚΑΠ, εμπορικοί συμβιβασμοί, πανδημία, ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνθέτουν το παζλ για το αγροτικό ξέσπασμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...