Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εμπλουτίζει τη λίστα των κρασιών της η Κάιλι Μινόνγκ με το cru classé Προβηγκίας

Με το ροζέ Prosecco της να πουλάει ένα εκατομμύριο μπουκάλια μέχρι το τέλος του έτους, η πριγκίπισσα της ποπ Κάιλι Μινόγκ πρόσθεσε ένα cru classé ροζέ Προβηγκίας στην γκάμα των κρασιών της.

Το «Kylie Minogue 2020 Cru Classé Côtes de Provence Rosé» είναι φτιαγμένο μείγμα 45% Σενσό, 25% Σιράζ, 15% Γκρενάς, 10% Καρινιάν και 5% Καμπερνέ.

Όλα τα σταφύλια που περιέχει το κρασί προέρχονται από το κτήμα cru classé του Château Sainte Roseline στο Les Arcs-Sur-Argens στην Προβηγκία, το οποίο είναι πλούσιο σε άργιλο – ασβεστολιθικά εδάφη.

Το  Château Sainte Roseline πήρε τον τίτλο του cru classé το 1955. Σήμερα ο αμπελώνας έχει έκταση πάνω από 110 εκτάρια.

Ο τρύγος γίνεται το βράδυ, τα σταφύλια πιέζονται απαλά και στη συνέχεια παλαιώνονται μετά τη ζύμωση για να δώσουν στον κρασί επιπλέον υφή και γεύση.

Το ροζέ κρασί λένε ότι προσφέρει νότες από λευκά άνθη, άνθη εσπεριδοειδών, ροζ γκρέιπφρουτ και βερίκοκο. Ξηρό με έντονη οξύτητα, το φινίρισμα του είναι έντονο και δροσιστικό.

Η τιμή του ανέρχεται στα £45.00 το μπουκάλι. Το ροζέ είναι διαθέσιμο προς πώληση στο  Harvey Nichols και μέσω της σελίδας κρασιών της Κάιλι Μινόγκ. Κυκλοφορεί επίσης στο ιδιωτικό κλάμπ της Άνναμπελ στο Μέιφερ.

Το πολύτιμο αυτό ροζέ της Προβηγκίας συμπεριλαμβάνεται στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο κρασιών της τραγουδίστριας, το οποίο περιλαμβάνει Margaret-River Σαρντονέ, ροζέ Côtes de Provence, ροζέ Prosecco, organic Cava και νότιο γαλλικό Σοβινιόν μπλαν, Μερλότ και Ροζέ.

«Με έχει συγκινήσει η καταπληκτική αντίδραση στα «Κρασιά Κάιλι Μινόγκ». Το να έχω κυκλοφορήσει εφτά κρασιά σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχοντας πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια μπουκάλια και τώρα να εξάγονται σε τέσσερις ηπείρους ήταν απίστευτο και καταπληκτικό για όλη την οικογένεια «Κρασιά Κάιλι Μινόγκ» – τους καλλιεργητές, τους οινοπαραγωγούς, τους διανομείς και το σημαντικότερο – τους καταναλωτές.» είπε η Μινόνγκ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

REPORTS

Το πρόγραμμα Natura Nostra λειτουργεί σαν ένας αργός παλμός ζωής μέσα στους ιστορικούς αμπελώνες της Καμπανίας, επαναφέροντας τη βιοποικιλότητα μέσα από φυτεύσεις και συλλογική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...