Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εμπλουτίζει τη λίστα των κρασιών της η Κάιλι Μινόνγκ με το cru classé Προβηγκίας

Με το ροζέ Prosecco της να πουλάει ένα εκατομμύριο μπουκάλια μέχρι το τέλος του έτους, η πριγκίπισσα της ποπ Κάιλι Μινόγκ πρόσθεσε ένα cru classé ροζέ Προβηγκίας στην γκάμα των κρασιών της.

Το «Kylie Minogue 2020 Cru Classé Côtes de Provence Rosé» είναι φτιαγμένο μείγμα 45% Σενσό, 25% Σιράζ, 15% Γκρενάς, 10% Καρινιάν και 5% Καμπερνέ.

Όλα τα σταφύλια που περιέχει το κρασί προέρχονται από το κτήμα cru classé του Château Sainte Roseline στο Les Arcs-Sur-Argens στην Προβηγκία, το οποίο είναι πλούσιο σε άργιλο – ασβεστολιθικά εδάφη.

Το  Château Sainte Roseline πήρε τον τίτλο του cru classé το 1955. Σήμερα ο αμπελώνας έχει έκταση πάνω από 110 εκτάρια.

Ο τρύγος γίνεται το βράδυ, τα σταφύλια πιέζονται απαλά και στη συνέχεια παλαιώνονται μετά τη ζύμωση για να δώσουν στον κρασί επιπλέον υφή και γεύση.

Το ροζέ κρασί λένε ότι προσφέρει νότες από λευκά άνθη, άνθη εσπεριδοειδών, ροζ γκρέιπφρουτ και βερίκοκο. Ξηρό με έντονη οξύτητα, το φινίρισμα του είναι έντονο και δροσιστικό.

Η τιμή του ανέρχεται στα £45.00 το μπουκάλι. Το ροζέ είναι διαθέσιμο προς πώληση στο  Harvey Nichols και μέσω της σελίδας κρασιών της Κάιλι Μινόγκ. Κυκλοφορεί επίσης στο ιδιωτικό κλάμπ της Άνναμπελ στο Μέιφερ.

Το πολύτιμο αυτό ροζέ της Προβηγκίας συμπεριλαμβάνεται στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο κρασιών της τραγουδίστριας, το οποίο περιλαμβάνει Margaret-River Σαρντονέ, ροζέ Côtes de Provence, ροζέ Prosecco, organic Cava και νότιο γαλλικό Σοβινιόν μπλαν, Μερλότ και Ροζέ.

«Με έχει συγκινήσει η καταπληκτική αντίδραση στα «Κρασιά Κάιλι Μινόγκ». Το να έχω κυκλοφορήσει εφτά κρασιά σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχοντας πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια μπουκάλια και τώρα να εξάγονται σε τέσσερις ηπείρους ήταν απίστευτο και καταπληκτικό για όλη την οικογένεια «Κρασιά Κάιλι Μινόγκ» – τους καλλιεργητές, τους οινοπαραγωγούς, τους διανομείς και το σημαντικότερο – τους καταναλωτές.» είπε η Μινόνγκ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...