Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι παραγωγοί αγγλικού αφρώδους οίνου δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν πώματα από φελλούς σε σχήμα μανιταριού και καλύμματα αλουμινίου στα σημεία σφραγίσματος, δίνοντας στους παραγωγούς την επιλογή να επιλέξουν απλούστερη συσκευασία, μειώνοντας έτσι τόσο τα υπολείμματα όσο και το κόστος παραγωγής.
Θα καταργηθούν επίσης περιορισμοί στην παρασκευή και την πώληση του piquette, ενός κρασιού χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ που παρασκευάζεται από το δεύτερο πάτημα του σταφυλιού.
Η κυβέρνηση θα καταργήσει επίσης την απαίτηση για τα εισαγόμενα κρασιά να έχουν διεύθυνση εισαγωγέα στην ετικέτα, μειώνοντας τον διοικητικό φόρτο για τις επιχειρήσεις.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πωλούν χύμα και αφρώδες κρασί σε μεγέθη 500 ml και 200 ml, καθώς και μια νέα ποσότητα «pint» 568 ml.
Τώρα που διαθέτει σχεδόν 900 αμπελώνες, τα εκτάρια με αμπέλια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τετραπλασιαστεί από το 2000. Η αμπελουργία και οινολογία είναι πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος γεωργικός τομέας της Βρετανίας, απασχολώντας περίπου 2.300 άτομα με πλήρη απασχόληση και με προβλεπόμενη αύξηση κατά 50% των θέσεων εργασίας έως το 2025.