Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ελπίδες εξάλειψης γραφειοκρατικού φραγμού στο βρετανικό κρασί

Η εθνική ένωση για της αγγλικής και ουαλικής βιομηχανίας κρασιού, WineGB, επαίνεσε το Τμήμα Περιβάλλοντος Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA) για την εισαγωγή βρετανικών  μεταρρυθμίσεων για το κρασί, οι οποίες θα καταργήσουν τους κανονισμούς της ΕΕ για τις συσκευασίες και θα επιτρέψουν στους εγχώριους παραγωγούς να πουλήσουν φθηνά κρασιά (piquette) για πρώτη φορά.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι παραγωγοί αγγλικού αφρώδους οίνου δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν πώματα από φελλούς σε σχήμα μανιταριού και καλύμματα αλουμινίου στα σημεία σφραγίσματος, δίνοντας στους παραγωγούς την επιλογή να επιλέξουν απλούστερη συσκευασία, μειώνοντας έτσι τόσο τα υπολείμματα όσο και το κόστος παραγωγής.

Θα καταργηθούν επίσης περιορισμοί στην παρασκευή και την πώληση του piquette, ενός κρασιού χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ που παρασκευάζεται από το δεύτερο πάτημα του σταφυλιού.

Η κυβέρνηση θα καταργήσει επίσης την απαίτηση για τα εισαγόμενα κρασιά να έχουν διεύθυνση εισαγωγέα στην ετικέτα, μειώνοντας τον διοικητικό φόρτο για τις επιχειρήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πωλούν χύμα  και αφρώδες κρασί σε μεγέθη 500 ml και 200 ​​ml, καθώς και μια νέα ποσότητα «pint» 568 ml.

Τώρα που διαθέτει σχεδόν 900 αμπελώνες, τα εκτάρια με αμπέλια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τετραπλασιαστεί από το 2000. Η αμπελουργία και οινολογία είναι πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος γεωργικός τομέας της Βρετανίας, απασχολώντας περίπου 2.300 άτομα με πλήρη απασχόληση και με προβλεπόμενη αύξηση κατά 50% των θέσεων εργασίας έως το 2025.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Αφρός και Νέκταρ» είναι μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς. Με...

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δημοσίευσε τις πρώτες του προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...