Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στόχος η αύξηση στις εξαγωγές κατά 5% στην Δυτική Πελοπόννησο

Να αναστρέψει το κλίμα στις -αμελητέες- εξαγωγές εξαιρετικής ποιότητας κρασιών που παράγονται στην Αχαΐα και την Ηλεία, προς την Ιαπωνία και την Κορέα, στοχεύει το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι ομάδες-στόχοι στις δύο χώρες για τα κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), τα οποία παράγονται από τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα: ΠΓΕ Αχαΐας, ΠΓΕ Ηλεία, ΠΓΕ Λετρίνων, ΠΓΕ Πλαγιές Αιγιαλείας, ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου και ΠΟΠ Πάτρα.

Η επικοινωνιακή στρατηγική του προγράμματος θα στραφεί στο να εξοικειωθούν οι ομάδες-στόχοι με τις ζώνες που προωθεί η Περιφέρεια και να ταυτιστούν με περιοχές προέλευσης οίνων ανώτερης ποιότητας. Επίσης, να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και οι καταναλωτές των αγορών για το ποιοτικό δυναμικό του αμπελώνα στις ζώνες της Δυτικής Ελλάδας, και φυσικά να διεισδύσουν και να αυξήσουν τα μερίδιά τους στις αγορές αυτές με στόχο την ικανοποιητική αύξηση των εξαγωγών σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος ειδικός στόχος είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με την ποικιλία και τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που τηρούν οι οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ κατά 5% σε Ιαπωνία και 10% στην Κορέα, εκθέτοντας το πρόγραμμα σε κοινό άνω των 400 χιλιάδων μέχρι το τέλος του έργου που θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο δεύτερος ειδικός στόχος είναι να υπάρξει θετική επίπτωση 5% στις ετήσιες εξαγωγές της Ελλάδας προς τις αγορές των δύο χωρών στο ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή: www.pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...