Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δυναμικό παρών έδωσε η Οινοποιία Μαλαματίνα στην έκθεση ProWein

Η Οινοποιία Μαλαματίνα, έδωσε δυναμικό «παρών» στην 30η έκθεση ProWein – International Trade Fair Wines and Spirits, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, αναδεικνύοντας την ιστορία, το μέγεθος και τη δυναμική της εταιρείας στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας οίνου στην παγκόσμια αγορά.

Η Οινοποιία, η οποία φέτος συμπληρώνει 129 συναπτά έτη λειτουργίας και παραγωγής ιστορικών αλλά και νέων καταξιωμένων προϊόντων, συμμετείχε και με τις πέντε βραβευμένες σειρές της – Ρετσίνα Μαλαματίνα, 2303 REZINE, Φίλιωμα, Ρεζινέ και Τέσσερις Άγγελοι – συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των ειδικών και των επαγγελματιών του κλάδου από όλον τον κόσμο και λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Παράλληλα, παρουσίασε τη σειρά «Μοσχοβόλι», μία σειρά ημίγλυκων κρασιών, και τη σειρά ξηρών κρασιών «Αγιόκλημα», οι οποίες κυκλοφορούν αποκλειστικά στο εξωτερικό σε συσκευασία των δύο λίτρων, σε λευκό, ροζέ και κόκκινο. Επισκέπτες τόσο από την Αυστραλία και την Αμερική όσο και από την Αγγλία και τις χώρες της Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Οινοποιίας, να δοκιμάσουν τις νέες σειρές κρασιών της από εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, με ρετσίνα και χωρίς, ενώ πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες αποτέλεσε η εμβληματική Ρετσίνα Μαλαματίνα.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με την παρουσίαση των σύγχρονων και βασισμένων σε διεθνή πρότυπα, τεχνικών παραγωγής όλων των προϊόντων της Οινοποιίας, αναδεικνύοντας την υψηλή της τεχνογνωσία, συνώνυμη της υψηλής της ποιότητας. Συγκεκριμένα, θετική εντύπωση προκάλεσε η εφαρμογή ενός πλέον σύγχρονου ειδικού software, ένα από τα καλύτερα προγράμματα παγκοσμίως, σε όλες τις μονάδες της, το οποίο ελέγχει τα σταφύλια κατά την παραλαβή τους και επιβλέπει όλα τα στάδια παραγωγής – τον μούστο, τη δεξαμενή, τη ζύμωση, μέχρι και την εμφιάλωση -, ενισχύοντας την ποιότητα και τα μεγέθη που μπορεί να παράγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οινοποιία Μαλαματίνα είναι η μοναδική οινοποιία στην Ελλάδα που λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα και από τις λίγες που το κατέχουν στην Ευρώπη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης που απευθύνονταν στο πολύ απαιτητικό κοινό του, η Οινοποιία συμμετείχε στο σεμινάριο New Age Retsina με εισηγήτρια την πλέον ειδική και πολύπειρη Master of Wine Caro Mauer, που είχε ως θέμα του τη σύγχρονη και κοσμοπολίτικη ερμηνεία του παραδοσιακού στυλ κρασιού. Εκεί, η βραβευμένη 2303 REZINE Wild Ferment, σε γευσιγνωσία της Master of Wine, έλαβε πολύ θετικά σχόλια, ξεχωρίζοντάς την για τα ανθικά αρώματα στη μύτη, εσπεριδοειδή, μήλο και γιασεμί στη γεύση, και για το ελαφρύ και μεταξένιο σώμα της.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Μικέ, Sales Director του Ομίλου «Η παρουσία της Οινοποιίας Μαλαματίνα στη διεθνή έκθεση ProWein, ενισχύει την εξωστρέφεια και την προώθηση των προϊόντων της στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και δημιουργεί νέες προοπτικές για το ελληνικό κρασί. Το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον επαγγελματιών, εμπορικών επισκεπτών, καθώς και επιχειρήσεων του εξωτερικού σε κλάδους λιανικής, εξειδικευμένου εμπορίου και HoReCa μεγάλης κλίμακας, για τα διακεκριμένα προϊόντα της, αντανακλά τη μεγάλη προσήλωση όλων μας στην επόμενη μέρα μίας ιστορικής Οινοποιίας που επανασυστήνεται και στοχεύει ακόμα πιο ψηλά. Με όραμα την εξέλιξη, προβάλει νέες τεχνικές οινοποίησης και πολλές καινούργιες και ποιοτικές σειρές κρασιών. Παράλληλα, επεκτείνεται στη διεθνή αγορά κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες που αφορούν κυρίως στο χονδρεμπόριο, ενώ πραγματοποιεί και προωθητικές ενέργειες με αποδέκτες τους καταναλωτές του εξωτερικού. Με σεβασμό στην κληρονομιά μίας ιστορίας 129 ετών, η Οινοποιία Μαλαματίνα αδιαμφισβήτητα προχωράει στο επόμενό της κεφάλαιο, κάνοντας παγκοσμίως διάσημη τη Ρετσίνα και το ποιοτικό ελληνικό κρασί».

Σημειώνεται, ότι οι εξαγωγές για την Οινοποιία το 2023 ξεπέρασαν το 25% των συνολικών πωλήσεων, ενώ είχε παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η έκθεση ProWein αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση οίνων και αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συγκεντρώνοντας κάθε έτος πλήθος επαγγελματιών από τη διεθνή αγορά του οίνου. Συνολικά, στο πλαίσιο της φετινής 30ης επετειακής διοργάνωσης, έλαβαν μέρος 5.400 εκθέτες από 65 χώρες και περισσότεροι από 47.000 επισκέπτες από 135 χώρες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.