Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΔΡΕΖΙΝΑ 2021

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΜΠΟΣΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

ΔΡΕΖΙΝΑ 2021

01

ΞΗΡΟ ΛΕΥΚΟ

VOL: 13%

Η οινική σκηνή της Ελλάδας έχει κάνει άλματα και έχει ξεκινήσει να καινοτομεί σε όλα τα επίπεδα. Δυο οινοποιεία που εκφράζουν απόλυτα το terroir των περιοχών τους και αποδίδουν άριστα την τυπικότητα των ποικιλιών τους, αποφάσισαν να κάνουν την πιο νόστιμη σύμπραξη! Το οινοποιείο Μποσινάκη γνωστό για τη μαεστρία του στην οινοποίηση του Μοσχοφίλερου και το Οινοποιείο Σύρου, με το Νίκο Χατζάκη να μας έχει κάνει να δούμε τη Σύρο με άλλο μάτι, μέσα από το Ασύρτικό του, αποφάσισαν να οινοποιήσουν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες ποικιλίες και να μας αποδείξουν πως ναι, τελικά τα ετερώνυμα έλκονται και προκαλούν μεγάλες οινικές εκρήξεις!

Στο χαρμάνι και οι δυο ποικιλίες συμμετέχουν σε ποσοστό 50%. Το μικροκλίμα στην περιοχή από όπου προέρχεται το Μοσχοφίλερο, είναι το ιδανικότερο ολόκληρης της Μαντινείας, ενώ οι ρίζες του Ασύρτικου είναι από τις παλαιότερες της Σύρου, περίπου 35-40 ετών. Ο τρύγος γίνεται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, μέσα Οκτώβρη για το Μοσχοφίλερο και αρχές Αυγούστου για το Ασύρτικο. Η κάθε ποικιλία ζυμώνει χωριστά με αυτόχθονες ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για περίπου 3 μήνες. Στη συνέχεια και μετά την ανάμειξή τους, το blend παραμένει με τις οινολάσπες για άλλους 5 μήνες.

ΧΑΡΤΗΣ

Μαντινεία

GRAPES

Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο

ψαρι λευκο
λαχανικα λευκο
τυρι λευκο
χωρις κρεας
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.