Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διαλέγοντας τον φελλό ως την ύστατη οινολογική δράση

Πριν από την έναρξη των φετινών ΟΙΝΟΤΙΚΩΝ Ηρακλείου Κρήτης έλαβε χώρα παρουσίαση από την εταιρεία Αφοι Κοκκαλίδη – CORK HELLAS και τον Γαλλικό οίκο DIAM BOUCHAGE.

Η παρουσίαση έγινε από τον χημικό Dr Christophe Loisel, διευθυντή των Τμημάτων R&D και Οινολογικού της DIAM BOUCHAGE, σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου τα μέλη του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης παρακολούθησαν την ανάπτυξη του θέματος “Διαλέγοντας τον φελλό : η ύστατη οινολογική δράση”.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στη σημασία της επιλογής συγκεκριμένου πώματος φελλού DIAM για τον κάθε οίνο  και στη δυνατότητα της εταιρείας DIAM να παρέχει προϊόντα πωματισμού που υπηρετούν τον σκοπό αυτό.

Τόνισε ότι η DIAM διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών πωμάτων, που δίνουν ξεχωριστά και διακριτά αποτελέσματα στους οίνους που εμφιαλώνουν.

Η διαπερατότητα και συνεπαγωγικά ο έλεγχος οξυγόνου – χρόνου είναι βασικές παράμετροι διαφοροποίησης και εξειδίκευσης των φελλών DIAM, όπως ανέλυσε εκτενώς ο κ. Loisel.

Επιπρόσθετα, παρουσίασε τα νέα προϊόντα  DIAM 10 και DIAM 30, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε ερυθρούς οίνους, που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα,  ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα πολύ μακράς παλαίωσης.

Ο κ. Loisel αναφέρθηκε στο οινολογικό τμήμα της DIAM BOUCHAGE το οποίο συστάθηκε το 2017, με σκοπό να μελετά τη σχέση ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες οίνων από όλο τον κόσμο, με τους φελλούς DIAM, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των προϊόντων της και στη δημιουργία νέων.

Σ’αυτή τη βάση μας ενημέρωσε για τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη με πανεπιστήμια στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

Προέτρεψε, τέλος, τους οινοπαραγωγούς να δοκιμάζουν και να επιλέγουν μέσα από το πλήθος των προτεινόμενων φελλών DIAM, τους πιο ταιριαστούς για το κάθε κρασί τους.

Επιβεβαιώντας ότι τα πώματα φελλού DIAM μπορούν πλέον να θεωρούνται οινολογικά εργαλεία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...