Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δίπλα σε οινικούς ελίτ έξι ελληνικά οινοποιεία στη συνάντηση του Decanter

Ένα ηλιόλουστο για τα δεδομένα του Λονδίνου, Σάββατο του Νοέμβριου, ένας πολυτελής χώρος στο The Landmark Hotel, κατακλύστηκε με περισσότερα από 100 από τα καλύτερα κτήματα κρασιού στον κόσμο, ανάμεσα τους και έξι ελληνικά στο πλαίσιο της συνάντησης του Decanter Fine Wine Encounter (DFWE).

Το Κτήμα Τσέλεπου, το Οινοποιείο Άνυδρους από τη Σαντορίνη, το Κτήμα Άλφα, ο Απόστολος Θυμιόπουλος με τα κρασιά του, το Κτήμα Βίβλια Χώρα και το Κτήμα Γεροβασιλείου, βρέθηκαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου  στο Landmark (11:00 π.μ. – 5:30 μ.μ), παρουσιάζοντας τα κρασιά τους στην περίφημη συνάντηση εκλεκτών οίνων του έγκριτου περιοδικού Decanter.

Το Decanter Fine Wine Encounter (DFWE) προσελκύει κορυφαία ονόματα από όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα υπέροχα κρασιά τους σε ένα εξαιρετικά ενθουσιώδες κοινό. Σε δύο αίθουσες, μια σειρά από λάτρεις του κρασιού, ορισμένοι από τους οποίους είχαν αρχίσει να κάνουν ουρές πολύ πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, γέμισε τον χώρο, πρόθυμοι να δοκιμάσουν κρασιά σε όλα τα στυλ, από αφρώδες και ξηρό λευκό, έως κόκκινο, γλυκό και ενισχυμένο – από σεβαστά ονόματα σε όλο τον κόσμο.

Μεγάλα οινοποιεία του παλαιού κόσμου από το Μπορντό, τη Βουργουνδία, την Ιταλία και την Ισπανία βρέθηκαν δίπλα σε «νεοκοσμίτικα» κρασιά από τη Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Κλασικές και αναδυόμενες περιοχές με πάνω από 18.500 ετικέτες, με τους επισκέπτες να γεύονται κρασιά από τα κτήματα του Μπορντό και της Βουργουνδίας, τη Ριόχα, την Τοσκάνη, την Καλιφόρνια και όχι μόνο, δίπλα σε ανακαλύψεις από κορυφαία ονόματα στην Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειωθεί ότι στο 26ο έτος του, το DFWE έχει πιστούς θαυμαστές, που επιστρέφουν κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τις τελευταίες εκδόσεις από τις αγαπημένες τους ετικέτες κρασιών αλλά και νέες δημιουργίες.

Στο επίκεντρο της έκθεσης του Decanter βρίσκεται το εντυπωσιακό Grand Tasting με περισσότερα από 1.000 κρασιά, ενώ φέτος επέστρεψε και η Cellar Collection, όπου 20 επιλεγμένα οινοποιεία παρουσιάσαν τρεις διαφορετικές χρονιές από την εμβληματική τους ετικέτα και μία από αυτές ήταν τουλάχιστον 10 ετών, ώστε να φανεί η εξέλιξη του κρασιού στην πορεία του χρόνου.

Στα Discovery Tastings καταξιωμένοι ειδικοί του κρασιού παρουσίασαν 45λεπτα Masterclasses για οινοποιεία από περιοχές όπως η Santa Rita, η Remírez de Ganuza και η PIWOSA σε ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακαλύψεων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...