Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Για 6η συνεχή χρονιά καλύτερη παραγωγός σαμπάνιας η Ferrari Trento

Με τον τίτλο της Παραγωγού Αφρώδους Οίνου του 2023 βραβεύτηκε φέτος για έκτη φορά συνολικά η Ferrari Trento, κατά τη διάρκεια του 10ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Σαμπάνιας και Αφρώδους Οίνου.

Ο διαγωνισμός αξιολογεί περισσότερες από 1.000 ετικέτες, προερχόμενες από 19 διαφορετικές χώρες και για το 2023, η Ferrari Trento απέσπασε συνολικά εννέα χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια. To βραβείο απονέμεται στο οινοποιείο το οποίο συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό χρυσών βραβείων στο διαγωνισμό. Παράλληλα, η βράβευση επιβεβαιώνει την καταλληλότητα των βουνών του Τρεντίνο για παραγωγή αφρώδων οίνων εξαιρετικής ποιότητας

Να σημειωθεί ότι η Ferrari Trento, απέσπασε σε άλλο διαγωνισμό (Global Drinks Intel ESG Awards 2023) το χρυσό βραβείο του βιώσιμου παραγωγού.

Η Ferrari Trento Ιδρύθηκε το 1902 στη βόρεια περιοχή του Τρεντίνο της Ιταλίας, το προφίλ της Ferrari Trento έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στην επίσημη συμφωνία χορηγίας της με τη Formula 1.

Η δέσμευση της εταιρείας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα εντυπωσίασε τους κριτές, εν μέρει χάρη στη μακροχρόνια απαγόρευση της χρήσης ζιζανιοκτόνων και χημικών λιπασμάτων. Αντίθετα, η Ferrari Trento χρησιμοποιεί φυσικά λιπάσματα, όπως κοπριά, καθώς και χαλκό ή θείο για την προστασία των φυτών.

Το 2017, η εταιρεία έλαβε βιολογική πιστοποίηση για όλους τους αμπελώνες της και έκτοτε μοιράστηκε αυτή τη νοοτροπία με τους 700 καλλιεργητές που παρέχουν στη Ferrari Trento τα σταφύλια τους μέσω εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με επικεφαλής την ομάδα γεωπόνων της Ferrari. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους προμηθευτές σταφυλιών να ακολουθήσουν ένα αυστηρό πρωτόκολλο που στοχεύει στην προώθηση μιας υγιούς και βιώσιμης διαδικασίας οινοποίησης. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει το καθεστώς ουδέτερου άνθρακα για τις εκπομπές Πεδίου 1, 2 και, εν μέρει, 3, με τις άμεσες εκπομπές να αγγίζουν το μηδέν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

REPORTS

Η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων: Προοπτικές Παγκόσμιας Αγοράς Οίνου 2025 αποτυπώνει ένα τοπίο που αλλάζει δυναμικά. Με βάση τα τελωνειακά δεδομένα έως τον Οκτώβριο, τις...

REPORTS

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη χρονιά τις Παγκόσμιες Ημέρες Λημνιώνας και Μοσχάτου Τυρνάβου: Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εμβληματικές ποικιλίες και τη γαστρονομική ταυτότητα της...

REPORTS

Το ιταλικό κρασί διατηρεί κορυφαία θέση, ως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της κατηγορίας «Made in Italy», με κύκλο εργασιών που φτάνει τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...