Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γεμάτες αρώματα από Μοσχάτο η δεξαμενές του Κτήματος Χαριτάτου

Ένα μήνα μετά τον τρύγο οι αναλύσεις δείχνουν υψηλή αρωματική ένταση…

Eνα µήνα µετά τον τρύγο το Μοσχάτο του Κτήµατος Χαριτάτου στην Κεφαλονιά βρίσκεται στις δεξαµενές µε τις πρώτες αναλύσεις να δείχνουν πως είναι γεµάτες αρώµατα. Η Κεφαλονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην προβληµατική καιρική συνθήκη που λίγο πολύ κυριαρχεί σε ολόκληρο τον αµπελουργικό χάρτη της Ελλάδας και εκ των υστέρων πλέον, η Ιωάννα Χαριτάτου, αδελφή του Χαρίτου Χαριτάτου, παραδέχεται πως από τότε που έδεσε το φρούτο στο αµπέλι, ξαγρυπνούσαν κάθε βράδυ, µη γνωρίζοντας τι θα συναντήσουν το επόµενο πρωί. Το φρούτο ήταν λιγότερο, 20% σε σχέση µε τη µοναδική χρονιά του 2022, ωστόσο φαίνεται πιο συµπυκνωµένο, µε τη συνοµιλήτριά µας να λέει τώρα µε ανακούφιση πως «αν καταφέρουµε να το κρατήσουµε έτσι ως το τέλος, θα έχουµε πετύχει µια µοναδικής αρωµατικής έντασης σοδειά». «Αυτός ο τρύγος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Ένας άγρυπνος τρύγος» συµπληρώνει, µε την σκυτάλη των αγωνιών να παίρνει τώρα η Μαυροδάφνη, που καλείται να ανταγωνιστεί την περσινή χρονιά, την καλύτερη των τελευταίων 50 ετών κατά γενική οµολογία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...