Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γεμάτες αρώματα από Μοσχάτο η δεξαμενές του Κτήματος Χαριτάτου

Ένα μήνα μετά τον τρύγο οι αναλύσεις δείχνουν υψηλή αρωματική ένταση…

Eνα µήνα µετά τον τρύγο το Μοσχάτο του Κτήµατος Χαριτάτου στην Κεφαλονιά βρίσκεται στις δεξαµενές µε τις πρώτες αναλύσεις να δείχνουν πως είναι γεµάτες αρώµατα. Η Κεφαλονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην προβληµατική καιρική συνθήκη που λίγο πολύ κυριαρχεί σε ολόκληρο τον αµπελουργικό χάρτη της Ελλάδας και εκ των υστέρων πλέον, η Ιωάννα Χαριτάτου, αδελφή του Χαρίτου Χαριτάτου, παραδέχεται πως από τότε που έδεσε το φρούτο στο αµπέλι, ξαγρυπνούσαν κάθε βράδυ, µη γνωρίζοντας τι θα συναντήσουν το επόµενο πρωί. Το φρούτο ήταν λιγότερο, 20% σε σχέση µε τη µοναδική χρονιά του 2022, ωστόσο φαίνεται πιο συµπυκνωµένο, µε τη συνοµιλήτριά µας να λέει τώρα µε ανακούφιση πως «αν καταφέρουµε να το κρατήσουµε έτσι ως το τέλος, θα έχουµε πετύχει µια µοναδικής αρωµατικής έντασης σοδειά». «Αυτός ο τρύγος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Ένας άγρυπνος τρύγος» συµπληρώνει, µε την σκυτάλη των αγωνιών να παίρνει τώρα η Μαυροδάφνη, που καλείται να ανταγωνιστεί την περσινή χρονιά, την καλύτερη των τελευταίων 50 ετών κατά γενική οµολογία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη από τον αµπελώνα της Νάουσας, µόλις στην τρίτη χρονιά κυκλοφορίας του, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις εντός και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...