Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βραβεύσεις στα Decanter για τα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες της Ένωσης Ηρακλείου

Τρία μετάλλια απέσπασε συνολικά η Ένωση Ηρακλείου στο Decanter World Wine Awards από τρεις διαφορετικές ετικέτες, κρασιά από τοπικές γηγενείς ποικιλίες, το λιάτικο, το θραψαθήρι και το βιδιανό.

Η Ένωση Ηρακλείου σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της και στο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και την στήριξη των κρητικών παραγωγών, κατάφερε μόλις σε ένα χρόνο να κάνει το Οινοποιείο της Οργάνωσης να βρει τη θέση που του αξίζει.

Επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας, είναι η βράβευση των κρασιών της στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού το DECANTER WORLD WINE AWARDS με τα αποτελέσματα να την βρίσκουν με τρία μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα κρασιά που βραβεύτηκαν είναι από τοπικές γηγενείς ποικιλίες, το λιάτικο, το θραψαθήρι και το βιδιανό, και όχι από ξενόφερτες δείχνοντας την ξεκάθαρη θέση της Οργάνωσης να στηρίξει τον Κρητικό αμπελώνα.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι, η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ συγκαταλέγεται με βάση την βαθμολογία που απέσπασαν τα κρασιά της, στα τρία καλύτερα οινοποιεία της Κρήτης και δεσμεύεται ότι, θα συνεχίσει απρόσκοπτα να στηρίζει την Κρήτη και δεν θα υποκύψει σε ευκαιριακές τακτικές φέρνοντας κρασιά από το εξωτερικό όπως έγινε και συνεχίζει να γίνεται, μόνο και μόνο για το κέρδος, τακτικές που δυστυχώς βλάπτουν βάναυσα το εισόδημα του κρητικού αμπελουργού και βάζουν σε κίνδυνο τον κρητικό αμπελώνα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...