Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αυστραλοί οινοποιοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με κινέζους παραγωγούς κρασιού

Αυστραλοί παραγωγοί οίνου προσεγγίζουν τα κινεζικά οινοποιεία για να βρουν τρόπους για να επιλύσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από τους αντιντάμπινγκ δασμούς, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μεταξύ τους συνεργασία.

του Ζήση Πανάγου

Οι Αυστραλοί οινοποιοί έχουν αρχίσει να επισκέπτονται κινεζικές περιοχές κρασιού όπως το Qinghai και το Ningxia για να πραγματοποιήσουν μελέτη πεδίου και να συζητήσουν πιθανή συνεργασία, ανέφερε η Sydney Morning Herald.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των αυστραλιανών κολοσσών κρασιού Treasury Wine Estates και Accolade Wines πραγματοποίησαν πρόσφατα ταξίδια στους αμπελώνες που περιβάλλουν το βουνό Helan στη Ningxia που βρίσκεται στη βορειοδυτική Κίνα.

Φημολογείται ότι οι Αυστραλοί παραγωγοί αναζητούν έναν τρόπο για να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό, καθώς οι δασμοί ισχύουν για αυστραλιανά μπουκάλια που εξάγονται από την Αυστραλία και όχι για κρασί με σήμα Αυστραλίας που παράγεται στην Κίνα ή αλλού. Υπάρχουν επίσης φήμες για πιθανές επενδύσεις από αυστραλιανές εταιρείες κρασιού σε κινεζικά οινοποιεία.

Σύμφωνα με την The Herald, οι Κινέζοι παραγωγοί χαιρετίζουν την ιδέα της συνεργασίας με τις αυστραλιανές εταιρείες κρασιού και φαίνεται ότι «έστρωσαν το χαλί καλωσορίσματος».

Ο Peter Dixon, διευθύνων σύμβουλος της Accolade Wines Asia ανέφερε σε μία πρόσφατη δήλωση του, ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει από καιρό εμπορικές σχέσεις στην Κίνα.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διερεύνηση ευκαιριών για ανάπτυξη της επιχείρησης Accolade Wines σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη επένδυση σε οινοποιείο στην Κίνα», δήλωσε.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...