Μία πειραματική σειρά κρασιών που εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και υπογράφει ο Δρ Γιώργος Κοτσερίδης, Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που μέσα από μελέτη, δοκιμές και πειραματικές διαδικασίες εκείνος και η ομάδα οινολόγων του κτήματος Μιχαλάκη, δημιούργησαν την ξεχωριστή σειρά οίνων Thèse Limited Edition Michalakis Estate signature by Dr. George Kotseridis.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για τη σειρά ο Γιώργος Μιχαλάκης «Από το κρασί μαθαίνουμε ότι η γνώση είναι μια συνεχής διαδικασία δοκιμών, αμφισβητήσεων, ανατροπών και αναθεωρήσεων – με άλλα λόγια μια συνεχής διαδικασία εξέλιξης. Οι παραδόσεις, οι μνήμες, οι καρποί της κρητικής γης, μάς μιλούν για όλα αυτά που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ακούγοντας, τα ανακαλύπτουμε. Ερευνώντας, δημιουργούμε κάτι μοναδικό. Αυτή είναι η thèse μας!»
Thèse 01 Βιδιανό́-Μοσχάτο Σπίνας – Κτήμα Μιχαλάκη
(Λευκός Ξηρός Οίνος, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Γευσιγνωσία: Χρώμα μέτριο λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα άνθη λουλουδιών, τα εσπεριδοειδή, το ροδάκινο και το βερίκοκο. Στο στόμα βρίσκουμε αρώματα από φλούδες εσπεριδοειδών και γιασεμί, με νότες χαμομηλιού. Είναι ξηρό με ισορροπημένο αλκοόλ, μέτρια προς υψηλή οξύτητα και μέτριο σώμα.
Αρμονία: Συνδυάζεται άψογα με ψάρια και θαλασσινά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και λευκά κρέατα.
Σερβίρεται: Στους 8°C σε ποτήρι λευκού κρασιού (Sauvignon Blanc).
Δυναμική παλαίωσης: Πίνεται τώρα και για τα επόμενα 1-3 χρόνια.
Thèse 10 Ασύρτικο-Βιδιανό-Sauvignon Blanc – Κτήμα Μιχαλάκη
(Λευκός Ξηρός Οίνος, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Γευσιγνωσία: Χρώμα απαλό λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Η ένταση στη μύτη είναι τονισμένη με αρώματα φρέσκου πράσινου μήλου, άγουρου αχλαδιού και ροδάκινου. Ζωηρό ανθικό στοιχείο, όπου κυριαρχούν αρώματα από φλούδες εσπεριδοειδών και γιασεμί, με νότες βασιλικού και mineral αίσθηση στην επίγευση. Στο στόμα είναι ξηρό με ισορροπημένο αλκοόλ, μέτρια προς υψηλή οξύτητα και μέτριο σώμα.
Αρμονία: Συνδυάζεται με πολλά πιάτα, από παραδοσιακά ντολμαδάκια με γιαούρτι έως αγκινάρες φρικασέ.
Σερβίρεται: Στους 8°C σε ποτήρι λευκού κρασιού (Sauvignon Blanc).
Δυναμική παλαίωσης: Πίνεται τώρα και για τα επόμενα 1-3 χρόνια.
Thèse 11 Κοτσιφάλι-Syrah-Grenache Noir – Κτήμα Μιχαλάκη
(Ροζέ Ξηρός Οίνος, Ποικιλιακός)
Γευσιγνωσία: Χρώμα απαλό ροζέ κοραλί με ροζ ανταύγειες. Μέτρια προς υψηλή αρωματική ένταση στη μύτη με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κερασιού, φράουλας και κράνου, βατόμουρου και φραγκοστάφυλου με λίγο πιπέρι. Ζωηρός ανθικός και βοτανικός χαρακτήρας όπου ξεχωρίζουν αρώματα γιασεμιού, δενδρολίβανου, θυμαριού και φύλλων τομάτας και σέλερι. Στο στόμα είναι ξηρό, το αλκοόλ είναι ισορροπημένο, η οξύτητα είναι τονισμένη, με μέτριο σώμα και μπαχαρένια επίγευση.
Αρμονία: Συνδυάζεται με καλοκαιρινά φαγητά, όπως φασολάκια και γεμιστά, vegan πιάτα, όπως κοκκινιστή μελιτζάνα γεμιστή με μανιτάρια, και ψάρια με κόκκινη σάρκα, όπως φιλέτο τόνου μέτρια ψημένο ή ψητό φιλέτο σολομού με δροσερή σαλάτα από πράσινα φασολάκια.
Σερβίρεται: Στους 8°C σε ποτήρι ερυθρής Βουργουνδίας (Pinot Noir).
Δυναμική παλαίωσης: Πίνεται τώρα και για τα επόμενα 1-3 χρόνια.
Thèse 12 Sauvignon Blanc – Κτήμα Μιχαλάκη
(Λευκός Ξηρός Οίνος, ΠΓΕ Ηράκλειο)
Γευσιγνωσία: Χρώμα ωχρό λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Εξαιρετικά έντονης έντασης στη μύτη με αρώματα φρέσκου πράσινου μήλου, γκρέιπφρουτ και ανανά. Έντονη βοτανική αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού, πράσινης πιπεριάς και άνηθου. Στο στόμα ξηρό με καλά ενσωματωμένο αλκοόλ, υψηλή και τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα και τονισμένη επίγευση με φρουτώδη και βοτανικό χαρακτήρα.
Αρμονία: Συνδυάζεται με πολλά διαφορετικά πιάτα, από παραδοσιακή χορτόπιτα και κολοκυθοκεφτέδες έως λευκόσαρκα ωμά ψάρια μαριναρισμένα σε χυμούς εσπεριδοειδών και φιλέτα ψαριού σοταρισμένα με πουρέ αρακά και ψητό πράσο.
Σερβίρεται: Στους 8°C σε ποτήρι λευκού κρασιού (Sauvignon Blanc).
Δυναμική παλαίωσης: Πίνεται τώρα και για τα επόμενα 1-3 χρόνια.