Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τον Αστεροειδή 2303 που ανακάλυψε ο Paul Wild πήρε το όνομα της, η Ρετσίνα του Κτήματος Νικολάου

Σαββατιανό και Ροδίτης σε ποσοστό 50% – 50% συνθέτουν τη Ρετσίνα 2303 του Κτήµατος Νικολάου µε έδρα τη Νεµέα. Ένα κρασί που ξεχωρίζει για τον ανάλαφρο και φρουτώδη χαρακτήρα του ενώ η φρεσκάδα συνδυάζεται µε νότες µέντας, θυµαριού και µαστίχας.

Τα σταφύλια της πρώτης ύλης προέρχονται  από τους ιδιόκτητους αµπελώνες 5 στρεµµάτων της οικογένειας Νικολάου, τα οποία είναι αποκλειστικά  βιολογικής γεωργίας, στην περιοχή Ντουραµάνη µε ηλικία αµπελιών τα 10 έτη. Το επιλεγµένο αµπελοτεµάχιο έχει υπέδαφος ασβεστολιθικό και προσανατολισµό νότιο µε απόδοση περί τα 750 κιλά ανά στρέµµα.

Τα σταφύλια που προορίζονται γι’ αυτό το κρασί συλλέγονται µε το χέρι όταν έχουν φτάσει στο επιθυµητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίµανσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

Στη συνέχεια ψύχονται στους 4ΟC και πραγµατοποιείται κρυοεκχύλιση στους 8ΟC για 12 ώρες. Χρησιµοποιώντας µόνο τον πρόρωγο, λαµβάνει χώρα η αλκοολική ζύµωση σε ανοξείδωτες δεξαµενές ελεγχόµενης θερµοκρασίας στους 17Ο C για την ανάδειξη όλου του αρωµατικού χαρακτήρα της ποικιλίας  προσθέτοντας ακατέργαστο  ρετσίνι  από πεύκα.

Η ωρίµανση του κρασιού γίνεται για τρεις µήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια δεύτερης χρήσης.

Η βιολογική (DIO organic certified) και Vegan (Letrina vegan certified)  Ρετσίνα 2303 Νικολάου σερβίρεται στους 10οC συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα της µεσογειακής κουζίνας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ενασχόληση µε την καλλιέργεια αµπελιών στις παρυφές του βουνού Βέσεζα, στη θέση «Ντουραµάνη» Νεµέας, ξεκίνησε το 1936 από τον ∆ηµήτρη Νικολάου.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...