Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τον Αστεροειδή 2303 που ανακάλυψε ο Paul Wild πήρε το όνομα της, η Ρετσίνα του Κτήματος Νικολάου

Σαββατιανό και Ροδίτης σε ποσοστό 50% – 50% συνθέτουν τη Ρετσίνα 2303 του Κτήµατος Νικολάου µε έδρα τη Νεµέα. Ένα κρασί που ξεχωρίζει για τον ανάλαφρο και φρουτώδη χαρακτήρα του ενώ η φρεσκάδα συνδυάζεται µε νότες µέντας, θυµαριού και µαστίχας.

Τα σταφύλια της πρώτης ύλης προέρχονται  από τους ιδιόκτητους αµπελώνες 5 στρεµµάτων της οικογένειας Νικολάου, τα οποία είναι αποκλειστικά  βιολογικής γεωργίας, στην περιοχή Ντουραµάνη µε ηλικία αµπελιών τα 10 έτη. Το επιλεγµένο αµπελοτεµάχιο έχει υπέδαφος ασβεστολιθικό και προσανατολισµό νότιο µε απόδοση περί τα 750 κιλά ανά στρέµµα.

Τα σταφύλια που προορίζονται γι’ αυτό το κρασί συλλέγονται µε το χέρι όταν έχουν φτάσει στο επιθυµητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίµανσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

Στη συνέχεια ψύχονται στους 4ΟC και πραγµατοποιείται κρυοεκχύλιση στους 8ΟC για 12 ώρες. Χρησιµοποιώντας µόνο τον πρόρωγο, λαµβάνει χώρα η αλκοολική ζύµωση σε ανοξείδωτες δεξαµενές ελεγχόµενης θερµοκρασίας στους 17Ο C για την ανάδειξη όλου του αρωµατικού χαρακτήρα της ποικιλίας  προσθέτοντας ακατέργαστο  ρετσίνι  από πεύκα.

Η ωρίµανση του κρασιού γίνεται για τρεις µήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια δεύτερης χρήσης.

Η βιολογική (DIO organic certified) και Vegan (Letrina vegan certified)  Ρετσίνα 2303 Νικολάου σερβίρεται στους 10οC συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα της µεσογειακής κουζίνας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...

REPORTS

Η ενασχόληση µε την καλλιέργεια αµπελιών στις παρυφές του βουνού Βέσεζα, στη θέση «Ντουραµάνη» Νεµέας, ξεκίνησε το 1936 από τον ∆ηµήτρη Νικολάου.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...