Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τη Γαλλία με τρία βραβεία τα εκλεκτά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μοσχάτοι οίνοι του Ε.Ο.Σ Σάμου επιστρέφουν από τη Γαλλία και τον διαγωνισμό Vinalies International με τις… “αποσκευές” τους γεμάτες χρυσά βραβεία!

Η «ναυαρχίδα» των ξηρών μοσχάτων, οι όλογευστες κι απολαυστικές “Ψηλές Κορφές” τιμήθηκαν με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ.

Το παλαιωμένο επί πενταετία Samos Anthemis, ο επιδόρπιος οίνος που κλέβει καρδιές και εντυπώσεις, δεν θα μπορούσε να μην λάβει κι αυτό τη μέγιστη διάκριση GRAND OR, ενώ το γλυκό κρασί που έχει ταυτίσει το όνομά του με τη Σάμο, το πολυβραβευμένο Samos Vin Doux, πήρε ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.

Η οινολογική ομάδα του Ε.Ο.Σ Σάμου έχοντας στα άξια χέρια της ένα εκλεκτό μοσχάτο σταφύλι από τους παραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού που έχουν αναγάγει την αμπελοκαλλιέργεια σε «κώδικα τιμής και πατρογονικής παράδοσης», συνεχίζουν -με την υποστήριξη της διοίκησης- τα «σερί» των επιτυχιών, αποδεικνύοντας τη διαχρονική αξία του μοσχάτου. Ο διεθνής διαγωνισμός Vinalies Internationales που διοργανώνεται από την Ένωση Οινολόγων Γαλλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου θεωρείται ο σημαντικότερος στη Γαλλία κι είναι ένας από τους πιο σημαίνοντες, διεθνούς εμβέλειας.

Οι πολυάριθμοι κριτές, είναι διακεκριμένοι οινογνώστες με περγαμηνές κύρους ενώ τα κριτήρια επιλογής είναι μη αμφισβητήσιμα παγκοσμίως! Όσο για τις ετικέτες που έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό, ανέρχονταν σε χιλιάδες και προέρχονταν από 45 οινοπαραγωγικές χώρες.

Η πολλαπλή διάκριση των σαμιώτικων κρασιών, μέσα σε τέτοιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αποτελεί μια ακόμη επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει η μεγάλη συνεταιριστική “οικογένεια” του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...