Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αντιμέτωπος με σύνθετες προκλήσεις αμπελοοινικού κλάδου ο νέος πρόεδρος του ΣEO Στέλλιος Μπουτάρης

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις για τον αμπελοοινικό κλάδο.

Η ετήσια τακτική, εκλογική αυτή τη φορά, Γενική  Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα των δύο τελευταίων ετών.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 22ας Μαΐου στη Γενική Συνέλευση είναι το εξής:

Πρόεδρος :                          Μπουτάρης Στέλλιος

 

Αντιπρόεδροι :                     Κεχρής Στέλιος

Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη

 

Γενικός Γραμματέας :           Ζαχαρίας Νίκος

 

Έφορος :                                Κίσσας Δημήτρης

 

Μέλη :                                     Αθανασόπουλος Τάσος

Ακριώτου Κική

Βαμβακούσης Πέτρος

Ζαχαριουδάκης Στέλιος

Μπαζίγος Κώστας

Παρπαρούση Δήμητρα

Σπυροπούλου Κωνσταντίνα

Τσιλιλής Κώστας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ αποτελείται από δεκατρία μέλη, τα επτά μέλη εκλεγμένα απευθείας από τα μέλη του οινοποιούς και έξι μέλη τα οποία ορίζονται από κάθε μία από τις έξι Περιφερειακές Οργανώσεις οινοπαραγωγών της Χώρας την οποία εκπροσωπούν.

Ο κ. Στέλλιος Μπουτάρης ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Γιάννη αλλά και του παππού του Στέλλιου, οι οποίοι υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου και εκτέλεσαν Πρόεδροι για αρκετές θητείες ο κάθε ένας τους, δήλωσε ότι η εκλογή του είναι η μεγάλη τιμή για εκείνον και ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη.

Τόνισε ότι το ελληνικό κρασί βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του ιστορικά διεθνώς και ότι έχει θεμελιώσει μια δυναμική αναγνωρισιμότητα και γνώση που του ανοίγει δρόμους καθιέρωσης σε επιδραστικές αγορές  και ευκαιρίες διείσδυσης σε ανερχόμενες.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και σύνθετες εκτός αλλά και εντός συνόρων. Δασμοί, αντιαλκοολική εκστρατεία που συχνά έχει το κρασί στο επίκεντρο, αγορές και καταναλωτές που αλλάζουν συνήθειες και συμπεριφορές, ενώ η κλιματική αλλαγή βγάζει στην επιφάνεια αδυναμίες όπως η παρωχημένη νομοθεσία και η ανάγκη αλλαγής πρακτικών και νοοτροπιών για τη βιωσιμότητα της ελληνικής αμπελουργίας. Τέλος, σημείωσε ότι «το ελληνικό κρασί έχει ανάγκη την επιτυχία του καθένα μας και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία θα γίνει διαχρονικά επίκαιρο».

Με σπουδές σε μαθηματικά, οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, και εξειδίκευση στο κρασί και τα οινοπνευματώδη, εργάστηκε στην Αμερική πριν ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, ήδη από το 1995. Από το 2004 ανέλαβε τα ηνία του Κτήματος Κυρ-Γιάννη ενώ το 2020, επιστρέφει στη Σαντορίνη, 35 χρόνια μετά τον πρώτο του τρύγο στο νησί, ως Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Σιγάλα. Το 2023 παρουσιάζει το εγχείρημα του στα αφρώδη με την παραδοσιακή μέθοδο από Ξινόμαυρο Αμυνταίου.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΝΟΑΒΕ και Μέλος του Δ.Σ. στον ΣΕΟ, ΕΔΟΑΟ, στο Σύνδεσμο Νάουσας, Αμυνταίου και Σαντορίνης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.