Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού Errazuriz Wine Photographer of the Year 2023

Ο Thierry Gaudillère κέρδισε το βραβείο Errazuriz Wine Photographer of the Year για τη φωτογραφία του με μια όμορφη κορνίζα ενός κοριτσιού που αδειάζει μια δεξαμενή στη Βουργουνδία.

Ο Γάλλος φωτογράφος απαθανάτισε το θέμα του να ακουμπάει στο πλάι του κάδου αφού ολοκλήρωσε την επίπονη εργασία.

«Αυτή η όμορφα φωτισμένη και πλαισιωμένη εικόνα περικλείει την αφοσίωση, την καθαρή σωματική σκληρή δουλειά που συνεπάγεται η παραγωγή κρασιού, εδώ δεν υπάρχει γοητεία», είπε η Caroline Kenyon, η ιδρύτρια της τελετής απονομής των βραβείων.

«Υπάρχει τόσο πολύς χαρακτήρας στο πρόσωπο του θέματος κουρασμένη αλλά θριαμβευτική, ξέρει ότι είναι μια σκληρή δουλειά που έγινε καλά».

Παράλληλα, ο Gaudillère είχε ήδη κερδίσει την υποκατηγορία «People» του βραβείου Errazuriz Wine Photographer of the Year για την εικόνα, που ονομάστηκε Girl After Emptying a Tank at the End of the Fermentation.

Ο Ισπανός φωτογράφος Oscar Oliveras διεκδίκησε το βραβείο «Places» για το Pruning Pommard, μια άλλη φωτογραφία που καταγράφηκε στη Βουργουνδία.

Ο Adrian Chitty από τις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε την υποκατηγορία «Produce» για το The Eye, μια ενδιαφέρουσα λήψη που αποτυπώνει τις οινολάσπες Chardonnay να σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σχέδιο στο κάτω μέρος μιας δεξαμενής ζύμωσης από ανοξείδωτο χάλυβα.

Και οι τρεις εικόνες κρίθηκαν η μία εναντίον της άλλης και στον Gaudillère δόθηκε τελικά το μεγάλο βραβείο.

Προηγουμένως κέρδισε την υποκατηγορία «People» το 2018, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακηρύχθηκε Errazuriz Wine Photographer of the Year.

Το βραβείο αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year, που ανακοινώθηκαν στο κτίριο BAFTA στο Λονδίνο χθες το βράδυ.

Μεταξύ των κριτών ήταν ο φωτογράφος φαγητού David Loftus, ο Magui Chadwick του Errazuriz, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Decanter’s Patrick Grabham, η συγγραφέας κρασιού Joanna Simon, η πρόεδρος της Champagne Taittinger Vitalie Taittinger και η συγγραφέας κρασιού Sophia Longhi.

Τέλος, η έκθεση των Φιναλίστ του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο The Royal Photographic Society στο Μπρίστολ από το Σάββατο 20 Μαΐου έως την Κυριακή 11 Ιουνίου.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το «πράσινο φως» άναψε η γαλλική Γερουσία για αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων «χαμηλού κινδύνου» στην γεωργία μετά την τελική έγκριση ενός νέου στις 9 Απριλίου που...

REPORTS

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αύξησε κατακόρυφα τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές στο 145%, επικαλούμενος αυτό που περιέγραψε ως συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κίνας για τους...

REPORTS

Εστιάζοντας στη βιομηχανία της, χωρίς να περιλαμβάνει τα γεωργικά προϊόντα γενικά και τα αμπελοοινικά προϊόντα ειδικότερα, η ευρωπαϊκή πρόταση για αναστολή των τελωνειακών δασμών...

REPORTS

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή της οινοβιομηχανίας στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προωθώντας το κρασί χωρίς αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...