Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αναβαθμίζει το ανθρώπινο δυναμικό της οινοχοΐας η Ακαδημία του WSPC

Μία ολοκληρωμένη Ακαδημία Οινοχοΐας (WSPC Sommelier Academy) μέσα στο WSPC, με εκπαιδευτικό περίγραμμα που ξεπερνάει τις 520 ώρες. Ένα πρόγραμμα σπουδών 4ετούς φοίτησης αποκλειστικά στον τομέα της Οινοχοΐας.

Αναβάθμιση του Ανθρώπινου Δυναμικού της Χώρας

Ο τομέας του Τουρισμού μέχρι το 2030*, θα πρέπει να καλύψει σημαντικά κενά, που υπάρχουν σήμερα, σε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Προτεραιότητα του WSPC είναι η συστηματοποιημένη και άριστη εκπαίδευση των ήδη, αλλά και των μελλοντικών αποφοίτων μας προς αυτή την κατεύθυνση. Το WSPC με τη θέσπιση του WSPC SOMMELIER ACADEMY εισάγει για πρώτη φορά το JobSpecific Education, ξεκινώντας με τους Executive Sommeliers σε μεγάλα high-end ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικούς προορισμούς.

Ταύτιση κάθε έτους σπουδών με συγκεκριμένο επαγγελματικό περίγραμμα

Από Junior Sommelier σε Executive Sommelier, οι σπουδές στο WSPC Sommelier Academy συσχετίζονται ευθέως με την αγορά HO.RE.CA. Το εκπαιδευτικό περίγραμμα των Σπουδών Οινοχοΐας του WSPC είναι έτσι καταρτισμένο ώστε οι σπουδαστές μας να μπορούν παράλληλα να εργάζονται – ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες (σεζόν). Κάθε έτος σπουδών ουσιαστικά προσδίδει σαφήνεια στην επαγγελματική ταυτότητα του υποψηφίου, αποσαφηνίζοντας έτσι και στους υποψήφιους εργοδότες θέσεις και αρμοδιότητες ανά έτος ολοκλήρωσης του περιγράμματος.

Τα τέσσερα (4) Στάδια Σπουδών:

  • Sommelier Stage 1: Δείτε εδώτο Πρώτο Έτος Σπουδών
  • Sommelier Stage 2: Δείτε εδώτο Δεύτερο Έτος Σπουδών
  • Sommelier Stage 3: Δείτε εδώτο Τρίτο Έτος Σπουδών
  • Executive Sommelier: Δείτε εδώτο Τέταρτο Έτος Σπουδών

Κάθε στάδιο Σπουδών συνοδεύεται από συγκεκριμένα γνωστικά αποτελέσματα (learning outcomes), και συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους (learning objectives).

Globally Recognized Professionals

Κατανοώντας πως οι δικοί μας απόφοιτοι αποτελούν «τα στελέχη του αύριο» στην Ελληνική αγορά, και έχοντας ως στόχο τη δημιουργία Ελλήνων απόφοιτων για την παγκόσμια αγορά, αποφασίσαμε πριν από 20 χρόνια να συνεργαστούμε με όλους τους γίγαντες της παγκόσμιας εκπαίδευσης στα κρασιά, τα αποστάγματα, τον καφέ και την οινοχοΐα. Αυτό δεν είναι μόνο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του WSPC, είναι και των αποφοίτων μας! Είμαστε εγκεκριμένοι φορείς εκπαίδευσης (Approved Program Provider) των: Court of Masters Sommelier (CMS), Wine & Spirits Education Trust (WSET), Wine Scholar Guild (WSG) και Beverage Standards Association (BSA), στην Ελλάδα. Με αυτούς τους ίδιους φορείς συνεργαζόμαστε και στο WSPC SOMMELIER ACADEMY, δίδοντας έτσι στους σπουδαστές μας στιβαρή, συστηματοποιημένη γνώση με διεθνή αναγνώριση. Οι επίδοξοι Executive Sommeliers, με την αποφοίτησή τους, θα ανήκουν, πλέον, σε ένα δίκτυο Διεθνώς Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών και στην elite της Παγκόσμιας Οινοχοΐας.

Ο κλάδος της Οινοχοΐας, αποτελεί για το WSPC ΣΠΟΥΔΕΣ, σπουδές που μπορεί να οδηγήσουν κάθε Έλληνα στον τίτλο του Master Sommelier, ή στον τίτλο του SAKE SAMURAI ή στον τίτλο του Master of Wine, τοποθετώντας έτσι την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Γερμανία μείωσε σημαντικά τις εισαγωγές κρασιού το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών τελωνείων, με εντονότερη μείωση της αξίας παρά...

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

REPORTS

Παρά την μειωμένη παραγωγή, ελέω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν φέτος τη Βουργουνδία, οι πωλήσεις οίνων με προέλευση την ξακουστή γαλλική περιοχή κινήθηκαν...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...