Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έως 5 Ιουλίου για συμμετοχή στο Japan Wine Challenge 2024

Μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου 2024 θα διεξαχθεί και φέτος, για 27η συνεχή χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός οίνου Japan Wine Challenge.

Πρόκειται για τον παλαιότερο και σημαντικότερο διαγωνισμό οίνου της Ασίας, ο οποίος διεξάγεται στην περιοχή Χιγκάσι Νιχονμπάσι του Τόκιο, με φημισμένη σταθερή κριτική επιτροπή, η οποία όμως είναι ανοικτή σε νέες εισόδους και δυναμικούς μετασχηματισμούς της κάθε χρόνο και όσο ο θεσμός εξελίσσεται. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει, με προθεσμία που ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου, ενώ ταυτόχρονα με τη δημοφιλή διοργάνωση οίνου, διεξάγονται και τα Fuji Cider Challenge και Japan Spirits Competition.

Στην 27η χρονιά του, ο Japan Wine Challenge συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης των κρασιών από τους οινόφιλους, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων ποιοτικών κρασιών σε αυτήν την πολύ απαιτητική αγορά.  Οι εξαγωγείς, οι εισαγωγείς και το εμπόριο μπορούν να εκτιμήσουν και να εκτιμήσουν τις σφραγίδες των μεταλλίων του Japan Wine Challenge που επιβεβαιώνουν πραγματικά ότι το κρασί που τα μεταφέρει έχει κριθεί ως η κατάλληλη επιλογή για τους Ιάπωνες καταναλωτές.

Πέρυσι, ο 26ος Japan Wine Challenge 2023 πραγματοποιήθηκε στο Daiichi Hotel Rhogoku από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 1.200 κρασιά από όλο τον κόσμο. Αυτά κρίθηκαν από μια επιτροπή περισσότερων από 30 κορυφαίων επαγγελματιών κρασιού από την Ιαπωνία και διεθνώς. Συνολικά 15 κρασιά έλαβαν το πολυπόθητο βραβείο Trophy, 21 Platinum Gold μετάλλια και 73 κρασιά έλαβαν χρυσά μετάλλια, 212 έλαβαν αργυρά μετάλλια και 435 έλαβαν χάλκινα μετάλλια. Εκτός από την αναγνώριση της απόλυτης ποιότητας, πραγματοποιήθηκαν ειδικά βραβεία Trophy για το καλύτερο κρασί, το καλύτερο κρασί Discovery και το καλύτερο κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.

Εκτός από τα βραβεία που κέρδισαν μεμονωμένα κρασιά, υπήρξαν και οι κατηγορίες όπως:

Βραβείο JWC για το Νο. 1 Κρασί Καλύτερης Αξίας: Απονέμεται σε κρασιά που έχουν φτάσει το Πρότυπο Καλύτερης Αξίας σε κάθε κατηγορία τιμών: Κρασιά έως 1.000 γιεν, Κρασιά από 1.000 γιεν έως 1.999 γιεν, Κρασιά από 2.000 γιέν έως 2.999 γιεν, Κρασιά από 3.000 γιεν έως 4,999 γιεν και κρασιά 05 γιεν άνω .

Βραβείο Japan Wine Challenge: Αυτά τα βραβεία είναι για τα καλύτερα κρασιά συγκεκριμένων χωρών. Για να έχει βραβείο μια χώρα, τα καλύτερα κρασιά πρέπει να έχουν λάβει Ασημένιο Μετάλλιο ή καλύτερο.

Βραβείο Riedel Japan Wine Challenge: για τον καλύτερο εισαγωγέα κρασιού

Απονέμεται στον Εισαγωγέα του οποίου τα κρασιά έχουν λάβει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία.

Βραβείο Καλύτερης Ανακάλυψης: Απονέμεται στο κρασί που δεν εκπροσωπείται επί του παρόντος στην Ιαπωνία, το οποίο κατά τη γνώμη των κριτών έχει τις καλύτερες δυνατότητες στην αγορά της Ιαπωνίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...