Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έρχονται στον Πύργο Πετρέζα στις 19 Νοεμβρίου τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά

Η γνωστή γευσιγνωσία οίνων Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, όπου τα καλύτερα κόκκινα κρασιά της αγοράς παρουσιάζονται στο κοινό προς δοκιμή, θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 180 κορυφαία κρασιά, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εμπειρίες μοναδικές. Παρουσιάζονται από Έλληνες οινοποιούς και εταιρείες εισαγωγής οίνων που επιλέγονται από τους διοργανωτές. Τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά συνδιοργανώνονται από το 2014 από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum και τον οδηγό ευζωίας FNL.

Για τα φετινά Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά έχουν επιλεγεί 34 Έλληνες οινοποιοί με βασικό κριτήριο τη σταθερή διαχρονική τους πορεία στην παραγωγή ερυθρών οίνων εξαιρετικής ποιότητας. Θα παρουσιάσουν τα καλύτερα και πιο ακριβά τους κρασιά από τρέχουσες εσοδείες, προτείνοντας ταυτόχρονα και συγκριτικά τις ίδιες ετικέτες από παλαιότερες εσοδείες, ώστε να διαφανεί η ικανότητα ευεργετικής παλαίωσης που διαθέτουν. Επιπλέον, πολλοί οινοποιοί θα παρουσιάσουν στην έκθεση και άλλα σπάνια κρασιά, συχνά διαθέσιμα μόνο στα οινοποιεία τους. Ανάμεσα στην πληθώρα παλαιωμένων οίνων που θα παρουσιαστούν, ξεχωρίζουν 30 περίπου κρασιά που ξεπερνούν τη δεκαπενταετία και 50 που είναι εντελώς εκτός αγοράς.

Οι εισαγωγείς παρουσιάζουν ερυθρούς οίνους από 32 οινοποιίες της Ευρώπης και του νέου Κόσμου, κάποια μυθικά και εμβληματικά όπως το μπορντολέζικο Château Haut-Brion και το τοσκανέζικο Tenuta Luce και άλλα, λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, όμως περιζήτητα μεταξύ ειδημόνων, όπως το εξ Αργεντινής Cobos Malbec 2019 το οποίο συστηματικά αποσπά βαθμολογία 100/100 από τους ειδικούς που το αξιολογούν.

Το κόστος εισόδου στην εκδήλωση είναι 50€ και αφορά εισιτήριο (20€) και δεσμίδα 10 κουπονιών (30€, 3€/κουπόνι). Τα κουπόνια εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών για κρασιά που λόγω σπανιότητας και ψηλής έως ιδιαίτερα ψηλής τιμής απαιτούν οικονομική συμμετοχή για τη δοκιμή τους. Κατά κανόνα, τα ελληνικά κρασιά τρέχουσας εσοδείας, όπως και κάποια παλαιωμένα, δεν απαιτούν επιπλέον συμμετοχή. Ο αριθμός κουπονιών ανά δόση 50ml αναγράφεται στον κατατοπιστικό κατάλογο της εκδήλωσης, κατ’ αναγωγή στη μέση λιανική τιμή του κρασιού στην Ελλάδα. Περισσότερα κουπόνια για περισσότερες δοκιμές διατίθενται για όσους το επιθυμούν. Για το ειδικό ποτήρι δοκιμών απαιτείται εγγύηση 10€ σε μετρητά, που επιστρέφονται με την επιστροφή του.

Οι γευσιγνωσίες οίνων πλαισιώνονται από δύο εφήμερα εστιατόρια του αρχιμάγειρα Μιλτιάδη Κιούκα, το ένα με θέμα το κρέας, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τα κρασιά που τους αρέσουν με τα κατάλληλα εδέσματα. Περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά, τον τρόπο λειτουργίας της έκθεσης και τα εστιατόρια, στο www.fineredwines.gr.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ομάδα του Wine Trails ταξίδεψε γευστικά στην Κρήτη, επιλέγοντας πέντε χαρακτηριστικά ζευγάρια κρασιών και τυριών για μια εμπειρία που τιμά τη δύναμη της...

REPORTS

Σχεδόν παμψηφεί επανεκλέγει για μία ακόμη θητεία πρόεδρος της κλαδικής αμπελουργικής οργάνωσης ΚΕΟΣΟΕ, ο Χρίστος Μάρκου, ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα τη χρηματοδότηση και...

REPORTS

Η κυκλοφορία νέων ποικιλιών μπορεί να είναι επιτυχημένη ή άστοχη, ενώ τα διακυβεύματα ύπαρξης για την βιομηχανία οίνου λόγω της κλιματικής αλλαγής πολλά λέει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....