Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έρχεται και λευκό ξινόμαυρο

Νέα τεχνική οινοποίησης για το νέο cool red Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο της Blink Wines

Κείμενο Λ. Λιάμης

Πλούσια είναι η «ατζέντα» των μελλοντικών σχεδίων για την «Blink Wines», εταιρεία που έχει συστήσει ο οινολόγος Παύλος Αργυρόπουλος μαζί με τη θυγατέρα του Φανή. Προτεραιότητα έχει η επένδυση που αφορά στην παραγωγή ενός ερυθρού οίνου από Ξινόμαυρο, μέσα από μια ιδιαίτερη τεχνική οινοποίησης, που στοχεύει να αναδεικνύει, κυρίως, τα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας και όχι τόσο τον ταννικό της χαρακτήρα. «Είναι ένας ειδικός τρόπος, που παντρεύει την κλασική μέθοδο με μια δική μας παραλλαγή της τεχνικής maceration carbonic, που εφαρμόζεται στα Beaujolais», ανέφερε ο Παύλος Αργυρόπουλος. Για το νέο cool red κρασί της εταιρείας έχει χρησιμοποιηθεί Ξινόμαυρο Αμυνταίου από τον τρύγο του 2020 κι έχει παραχθεί μια ποσότητα της τάξης των 5.000 λίτρων, η οποία βρίσκεται σε βαρέλια. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται, επίσης, ένα δεύτερο project, το οποίο σχετίζεται με την παραγωγή ενός λευκού κρασιού και πάλι από Ξινόμαυρο. «Τεχνικά η πρόκληση είναι να πάρεις από το ώριμο Ξινόμαυρο λευκό γλεύκος. Μπορείς να το πετύχεις αν πάρεις μικρές ποσότητες σταφυλιού και δουλέψεις πολύ γρήγορα με κάποιες τεχνικές», μας εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Με τεράστια επιτυχία και με την ουσιαστική υποστήριξη της Enterprise Greece, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε το περασμένο δεκαπενθήμερο 4 γευστικές δοκιμές για το...

REPORTS

Συντελεστής σταθεροποίησης, εξαιρουμένων των χέρσων εκτάσεων, ανώτατο όριο στα 70 εκτάρια... Οι Βρυξέλλες δίνουν το πράσινο φως ώστε οι Γάλλοι αμπελουργοί να μπορούν να...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...