Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα νέο φινετσάτο VIN DOUX NATUREL φέρνει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου

Και ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι και τη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο με τη σφραγίδα ποιότητας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Τα υπέροχα μοσχάτα σταφύλια παραγωγής του προέρχονται από ξερικούς, ημιορεινούς αμπελώνες που καλλιεργούνται σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, με νότιο προσανατολισμό και χαμηλή στρεμματική απόδοση η οποία δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

Με χρώμα λαμπερό σαν τοπάζι και πεντακάθαρη μύτη με άρωμα ώριμων βερίκοκων, εσπεριδοειδών σε μορφή κονφί, σε φόντο μελιού και κηρήθρας, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης!

Πρόκειται για ένα κρασί όλο φινέτσα που παράγεται από λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου σε μη οξειδωτικό στυλ, χαρίζοντάς μας ένα εντυπωσιακό  αποτέλεσμα. Εκπληκτική φρεσκάδα και γεύσεις ώριμων  πυρηνόκαρπων φρούτων όπως ροδάκινου και βερίκοκου, με μια ευδιάκριτη αλλά λεπτή γλυκύτητα και νότες μελιού που χαρίζουν γευστικό πλούτο και διάρκεια. Ένα ολόδροσο και μοντέρνο VIN DOUX NATUREL που μαγεύει και προκαλεί τους λάτρεις των επιδόρπιων οίνων, προσφέροντάς  τους  γευστική ανάταση των αισθήσεων, η οποία δεν περιορίζεται απλά στο ποτήρι αλλά επεκτείνεται σε άπειρους συνδυασμούς με γαστρονομικές δημιουργίες.

Συνδυάστε το με λαζάνια θαλασσινών εμπλουτισμένων με λευκή βελούδινη μπεσαμέλ, λευκά κρέατα μαγειρεμένα με φρούτα αλλά και τάρτες αχλαδιού με ροκφόρ ή, το γαλλικού τύπου cheese cake «tourteau fromagé».

Ιδανικά, σερβίρεται στους 8-10ο C, ώστε να αναδεικνύει τα μοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...