Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα νέο φινετσάτο VIN DOUX NATUREL φέρνει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου

Και ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι και τη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο με τη σφραγίδα ποιότητας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Τα υπέροχα μοσχάτα σταφύλια παραγωγής του προέρχονται από ξερικούς, ημιορεινούς αμπελώνες που καλλιεργούνται σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, με νότιο προσανατολισμό και χαμηλή στρεμματική απόδοση η οποία δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

Με χρώμα λαμπερό σαν τοπάζι και πεντακάθαρη μύτη με άρωμα ώριμων βερίκοκων, εσπεριδοειδών σε μορφή κονφί, σε φόντο μελιού και κηρήθρας, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης!

Πρόκειται για ένα κρασί όλο φινέτσα που παράγεται από λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου σε μη οξειδωτικό στυλ, χαρίζοντάς μας ένα εντυπωσιακό  αποτέλεσμα. Εκπληκτική φρεσκάδα και γεύσεις ώριμων  πυρηνόκαρπων φρούτων όπως ροδάκινου και βερίκοκου, με μια ευδιάκριτη αλλά λεπτή γλυκύτητα και νότες μελιού που χαρίζουν γευστικό πλούτο και διάρκεια. Ένα ολόδροσο και μοντέρνο VIN DOUX NATUREL που μαγεύει και προκαλεί τους λάτρεις των επιδόρπιων οίνων, προσφέροντάς  τους  γευστική ανάταση των αισθήσεων, η οποία δεν περιορίζεται απλά στο ποτήρι αλλά επεκτείνεται σε άπειρους συνδυασμούς με γαστρονομικές δημιουργίες.

Συνδυάστε το με λαζάνια θαλασσινών εμπλουτισμένων με λευκή βελούδινη μπεσαμέλ, λευκά κρέατα μαγειρεμένα με φρούτα αλλά και τάρτες αχλαδιού με ροκφόρ ή, το γαλλικού τύπου cheese cake «tourteau fromagé».

Ιδανικά, σερβίρεται στους 8-10ο C, ώστε να αναδεικνύει τα μοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικού οίνου Wine Enthusiast προτείνει την Κρήτη ως μια από τις 7 πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην 30η του σεζόν ετοιμάζεται να μπει το Wine Club Thessaloniki’ 96. Στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της νέας περιόδου που θα πραγματοποιηθεί στο...

REPORTS

Από -7 έως 12% σε ένα μήνα. Οι νέες εκτιμήσεις συγκομιδής για τον γαλλικό αμπελώνα έχουν αναθεωρηθεί σημαντικά προς τα κάτω από τις υπουργικές...