Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα Ελληνικό Wine Bar στην Ουάσιγκτον, από σεφ με Michelin

Με ένα πολυπόθητο αστέρι Michelin για τις δεξιότητές του στην κουζίνα, ο σεφ Nicholas Stefanelli δεν σταματά το όραμά του, επεκτείνοντας τις δεξιότητές του προς το κοινό, με ένα ελληνικό wine bar, το Kaimaki, στην Ουάσιγκτον.

Το νέο εγχείρημα, που δεν περιλαμβάνει μόνο ελληνικά κρασιά που είναι «εγκληματικά υποτιμημένα», κοκτέιλ με ελληνικά στοιχεία, αλλά street food και άλλα εδέσματα για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο.

Είναι επίσης γνωστός για τα εστιατόρια Officina και Masseriathat που αναδεικνύουν τις ιταλικές του ρίζες, αλλά στράφηκε στην ελληνική καταγωγή του για το Kaimaki, το οποίο θα έχει χωρητικότητα μόνο 12 άτομα στο μπαρ και 25 σε ψηλά τραπέζια με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ο Stefanelli σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ελληνικό καφέ, μεσημεριανό γεύμα και προσφορές – και η λίστα κρασιών θα περιλαμβάνει εκείνα από λιγότερο γνωστές περιοχές και ετικέτες που ο Stefanelli επιμελήθηκε από ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά της.

Το Kaimaki είναι διαθέσιμο για ιδιωτικές εκδηλώσεις και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 75 άτομα για όρθιες δεξιώσεις, εύκολο να διεκδικίσει κανείς, κρατώντας ένα εκλεκτό ελληνικό κρασί στο χέρι ή ένα κοκτέιλ Medicane (ελληνικό απόσταγμα Kleos Mastiha, ρούμι Τζαμάικας, σπιτική fassionola, ασβέστη, φυσαλίδες.) Θα πάρουμε δύο.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...