Η IWCA είναι ανοιχτή σε οποιοδήποτε οινοποιείο, από οποιαδήποτε χώρα, και χρησιμοποιεί ένα σύστημα μελών, τριών επιπέδων, που επιτρέπει σε μια ποικιλία οινοποιείων να ενταχθούν. Το Okanagan Crush Pad έχει γίνει δεκτό ως υποψήφιο μέλος έχοντας δεσμευτεί για έναν ελεγμένο βασικό κατάλογο αερίων θερμοκηπίου κατά ISO-14064. Η ομάδα του οινοποιείου έχει πλέον ένα χρόνο για να καλύψει τις απαιτήσεις μέλους της IWCA και να ενταχτεί σε δεύτερο ή πρώτο επίπεδο.
«Είμαι περήφανη που η ομάδα του οινοποιείου είναι αφοσιωμένη σε αυτή τη διαδικασία και κάνει μια πλήρη προσπάθεια για να ανεβάσει τη δέσμευσή μας για τη διαχείριση της γης στο επόμενο επίπεδο», σημειώνει η ιδρύτρια του OCP, Christine Coletta. «Ξεκινήσαμε την εργασία για την αειφορία το 2011 μετατρέποντας τους αμπελώνες μας σε βιολογική καλλιέργεια και στη συνέχεια το 2014 λαμβάνοντας βιολογική πιστοποίηση για την οινοποιητική μας εγκατάσταση. Μπορούμε τώρα να προωθήσουμε αυτή τη δέσμευση πέρα από τη γεωργία και την οινοποίηση για να ενσωματώσουμε όλες τις πτυχές της επιχείρησής μας», λέει η Coletta.
Ιδρύθηκε από την Familia Torres (Penedes, Ισπανία) και την Jackson Family Wines (Καλιφόρνια, Η.Π.Α.) στο Okanagan Crush Pad’s Switchback Vineyard 2019, η IWCA σκοπεύει να κινητοποιήσει την παγκόσμια οινική κοινότητα για να δημιουργήσει στρατηγικές μετριασμού της κλιματικής αλλαγής και να απελευθερώσει τη βιομηχανία. Ο σύνδεσμος είναι μια συνεργατική ομάδα εργασίας οινοποιείων που δεσμεύονται για το περιβάλλον που ακολουθούν μια επιστημονική προσέγγιση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλη την οινοποιία.
Τα μέλη μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές που μειώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις δραστηριότητες των αμπελώνων και των οινοποιείων, έτσι ώστε η παγκόσμια οινοποιία να μπορεί να ενεργήσει συλλογικά για την απαλλαγή από τον άνθρακα, εφαρμόζοντας άμεσες λύσεις που αποφεύγουν την αγορά πιστώσεων αντιστάθμισης άνθρακα.
«Είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε μια βαθιά βουτιά στις πρακτικές μας με καθορισμένο στόχο και χρονοδιάγραμμα για να επιτύχουμε το επόμενο επίπεδο ιδιότητας μέλους της IWCA», σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της OCP, Darryl Brooker.
«Μερικά από τα πρώτα βήματα που θα κάνουμε είναι να πραγματοποιήσουμε απογραφή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ακολουθούμενη από έλεγχο ISO-14064. Θα συνεργαστούμε με τον Josh Prigge της Sustridge, μια κορυφαία εταιρεία συμβούλων βιωσιμότητας στον κλάδο, για να μας καθοδηγήσει στην αρχική διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, θα δεσμευτούμε για ετήσιες μειώσεις στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου επιτυγχάνοντας μείωση 33% έως το 2030 και μηδενικό έως το 2050. Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που μέσω της ιδιότητας μέλους της IWCA συμμετέχουμε επίσης στην εκστρατεία Race to Zero των Ηνωμένων Εθνών», λέει ο Brooker.
πηγή: Wine Industry Advisor.com