Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Μέγα Σπήλαιο στηρίζει εκ νέου τον θεσμό «Οινοξένεια»

To Σάββατο 31 Αυγούστου το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, υποδέχτηκε επισκέπτες & οινόφιλους για μία ολοκληρωμένη οινική εμπειρία, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο με ένα χαρισματικό terroir στο πλαίσιο του θεσμού, «Οινοξένεια» 2024!

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο συμμετέχει και στηρίζει τον θεσμό «Οινοξένεια» αδιάλειπτα και τα 11 χρόνια της λειτουργίας του.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεναγήσεις στον αμπελώνα και το αναπαλαιωμένο οινοποιείο, όπου  από τον 15ο αιώνα οι μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου καλλιεργούσαν τους αμπελώνες και έφτιαχναν το κρασί τους, καθώς και  γευστικές δοκιμές των οίνων από τους οινολόγους του κτήματος.

Παράλληλα η Γιοβάννα Λύκου, σομελιέ και Wine and Spirits Director του House of Wine δημιούργησε ένα διαδραστικό παιχνίδι, το «The Grape Game», όπου οι συμμετέχοντες αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση των βασικών ποικιλιών του κτήματος έπρεπε να μαντέψουν την κάθε ποικιλία σε τυφλή γευστική δοκιμή.

Οι άνθρωποι του “Orias Guesthouse & Farm”, μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα που συνδυάστηκαν με επιλεγμένες ετικέτες από το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο ενώ ο Τάσος Αντωνόπουλος δημιούργησε νόστιμα και ξεχωριστά cocktails με τον αφρώδη οίνο του Κτήματος, το Mystic, στο Pop up #Bar Mystic

Οι ιδιοκτήτες και όλη η ομάδα του Κτήματος εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους, τόσο για την επίσκεψή τους, όσο και για τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή τους στις επιμέρους εκδηλώσεις.

Τα προγράμματα γευσιγνωσίας Mega Spileo Estate Wine Roots θα προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κτήμα για να κλείσετε ραντεβού για μία ολοκληρωμένη οινική εμπειρία από το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να θέσουν οι συνεταιρισμοί της περιοχής Τυρνάβου το σημαντικό θέμα της ακαρπίας των αμπελώνων της περιοχής, σε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2025 έρχεται το Thessaloniki Wine and Spirits Trophy που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του Makris Athens by Domes, που έλαβε πριν λίγες μέρες το πρώτο του αστέρι Michelin, συναντούν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...

REPORTS

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το επιστημονικό περιοδικό OENO One εξετάζει πώς η ωριμότητα των σταφυλιών και ο χρόνος συγκομιδής επηρεάζουν τη χημική...