Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Κτήμα Παυλίδη κυκλοφορεί το Ροζέ που περιμέναμε

Δύο πολύ δυνατές ποικιλίες ενώννονται για τη δημιουργία του νέου Ροζέ του κτήματος Παυλίδη, εσοδείας 2021 και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα.

Από Αγιωργήτικο και Syrah συντίθεται η νέα ετικέτα ροζέ, ξηρού οίνου με το όνομα ALMA, που στην Ισπανική γλώσσα σημαίνει “ψυχή”. Ένα κρασί σε στυλ Προβηγκίας κυκλοφορεί στην αγορά σε λίγες εβδομάδες.

Λαμπερό, απαλό σομόν χρώμα, με ροζ ανταύγειες. Έντονη μύτη εσπεριδοειδών με κυρίαρχο το γκρέιπφρουτ και το σαγκουίνι, αλλά και νύξεις ροδάκινου. Ανάλαφρο, με κυρίαρχη την οξύτητα, δίνει αίσθηση φρεσκάδας, ενώ ταυτόχρονα ο ικανοποιητικός όγκος ισορροπεί το αποτέλεσμα δίνοντας πολλές δυνατότητες για αρμονία με φαγητό. Η επίγευση έντονα φρουτώδης με αρκετή διάρκεια.

Μετά από οργανοληπτική και αναλυτική εξέταση των σταφυλιών, επιλέγεται η κατάλληλη ημερομηνία τρύγου. Τα σταφύλια μαζεύονται νύχτα, ώστε να έχουν κατά το δυνατόν μικρότερη θερμοκρασία. Η απευθείας πίεση σε χαμηλές πιέσεις και η ζύμωση υπό συγκεκριμένες συνθήκες συντελούν στην πλήρη εκμετάλλευση του δυναμικού των σταφυλιών. Ο αποζυμωμένος οίνος ωριμάζει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λεπτές οινολάσπες για 4 μήνες.

Το νέο ροζέ πίνεται ιδανικά ως απεριτίφ, ταιριάζει με θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες), με μικρά τηγανητά ψάρια και μακαρονάδες με απαλές σάλτσες.

Αμπελώνας Περιχώρας

Ηλικία αμπελώνα: 16 (Αγιωργήτικο) – 18 (Syrah)

Τρύγος: 13/08 – 27/08

Προσανατολισμός: Νοτιοανατολικός

Έδαφος: Αργιλοπηλώδες

Θερμοκρασία ελάχιστη/μέγιστη: -5⁰/34

Φυτά/Στρέμμα: 380

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Κτήµα Παυλίδη, πρωτοπόρο στην εφαρµογή του νυχτερινού τρύγου, ξεκίνησε αυτή την πρακτική το 2005. Σήµερα, όλες οι ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους...

REPORTS

Αν και είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, όλα δείχνουν πως για το 2024 αναμένουμε μια ποιοτική σοδειά σύμφωνα με τον Γιάννη Χρόνη, γεωπόνο του...

REPORTS

Το Κτήμα Παυλίδη με υπερηφάνεια ανακοινώνει τις πρόσφατες διακρίσεις και την αναγνώριση που έλαβε σε σημαντικές εκθέσεις και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου το πρώτο εξάμηνο...

REPORTS

Στα 25 χρόνια λειτουργίας του, το Κτήµα Παυλίδη επιλέγει πάντα προσεκτικά τις κατάλληλες καλλιεργητικές πρακτικές στον αµπελώνα, κάτι που οδηγεί σε υψηλότερη ποιότητα σταφυλιών,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...