Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αμπέλι αγαπάει τη Φαλάνη

Με όραμα την παραγωγή ποιοτικών κρασιών και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που προσφέρει στα κρασιά η θεσσαλική Γη αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, στον παραγωγό και στον καταναλωτή, πορεύεται στο χρόνο η Οινοποιία Αλατά

Η δημιουργία του αμπελώνα της Οινοποιίας Αλατά ξεκίνησε πειραματικά το 2004 ενώ από το 2008 και μετά το εγχείρημα απέκτησε επαγγελματική υπόσταση. Η Οινοποιία ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα στην κατοχή της βρίσκονται 95 στρέμματα αμπελώνων, εκ των οποίων τα 84 είναι σε πλήρη παραγωγή και τα 11 είναι νεόφυτα, ενώ ήδη νέες φυτεύσεις είναι προγραμματισμένες στο κοντινό μέλλον. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στον Θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρισας, στις θέσεις «Αμμούδες» και «Παλιάμπελα» του χωριού Φαλάνη. Εκεί καλλιεργείται μια μεγάλη γκάμα λευκών και ερυθρών, ελληνικών και ξένων ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Malvasia,Vermentino, Chardonnay, Viognier, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και σε πειραματική βάση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ιταλική ποικιλία Sagrantino.

Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής

Η καλλιέργεια των αμπελώνων και η οινοποίηση των σταφυλιών βασίζεται σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και οινοποίησης, στα πλαίσια μιας βιολογικής διαχείρισης, με γνώμονα την άριστη ποιότητα σταφυλιών και κρασιών. Η πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ των αμπελώνων και του οινοποιείου καθώς και η εφαρμογή ψύξης κατά τη μεταφορά των σταφυλιών υποδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό και προστασία με την οποία οι άνθρωποι της Οινοποιίας Αλατά περιβάλλουν την πρώτη ύλη. Από τον Δεκέμβριο του 2019 η Οινοποιία Αλατά αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), συμμετέχοντας ανελλιπώς σε εκθέσεις κρασιού σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει κάνει και τα πρώτα βήματα στον τομέα των εξαγωγών σε χώρες όπως η Αυστρία και η Δανία.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Οινοποιείου συμβαδίζουν απόλυτα με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, έτσι ώστε να προστατεύουν την ποιότητα του σταφυλιού, γλεύκους και οίνου.

ΕΞΟΧΟΣ, ΛΕΥΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πλήρης ημερών, άφησε την τελευταία του πνοή, ο πολυσχιδής Μακεδόνας επιχειρηματίας, Νίκος Λαζαρίδης, πατριάρχης της γνωστής οικογένειας, με ισχυρό αποτύπωμα και στον κλάδο του...

REPORTS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Την συμπαράταξη και την συμπαράσταση στις ανυποχώρητες κινητοποιήσεις και στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της...

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...