Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το άνοιγμα της Nico Lazaridi στη διανομή με ανεξάρτητη εταιρεία

Η Taste Artisans στον κλάδο τροφίμων και ποτών

Κείμενο Γιώργος Λαμπίρης

 

Mία στροφή στην εμπορική της στρατηγική η οποία της έδωσε την δυνατότητα να κινηθεί ανεξάρτητα σε επίπεδο εμπορικής διάθεσης και διακίνησης των κρασιών που παράγει υλοποίησε πρόσφατα η Οινοποιία Nico Lazaridi. Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Φεδερίκο Λαζαρίδη η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως άφιξη σε ένα σημείο επιχειρηματικής ωρίμανσης. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ ασχοληθήκαμε για περισσότερα από 30 χρόνια με μεγαλύτερη εσωστρέφεια στο κομμάτι που ονομάζεται αμπελουργία και παραγωγή, κάποια στιγμή αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να βλέπουμε την εταιρεία και το οινοποιείο από τα έξω προς τα μέσα με τα δικά μας μάτια. Έτσι, με τη βοήθεια της πραγματικής αγοράς που περιλαμβάνει τον καταναλωτή, τα τελικά σημεία, το εμπόριο, τα σούπερ μάρκετ, λάβαμε τη συγκεκριμένη απόφαση».

Μία ανεξάρτητη διοικητικά και μετοχικά επιχείρηση

Σε αυτό το πλαίσιο ιδρύθηκε μία ανεξάρτητη διοικητικά αλλά και μετοχικά εταιρεία. «Ο λόγος που διατηρήσαμε τις δύο οντότητες ανεξάρτητες, ήταν ότι ως οινοποιία Nico Lazaridi επιδιώξαμε να κρατήσουμε τον χαρακτήρα μας που έχει ως επίκεντρο την παραγωγή, με επικεφαλής των διευθυντή πωλήσεων, ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του τους στόχους, το μάρκετινγκ αλλά και τη στρατηγική της Οινοποιίας ως τομείς ευθύνης του. Παράλληλα όμως θελήσαμε να δημιουργήσουμε μία ανεξάρτητη εταιρική οντότητα, με διαφορετικό προσωπικό και διοίκηση, η οποία θα είχε την δυνατότητα να πλαισιώσει και να επιμηκύνει τη δουλειά που κάνει το οινοποιείο σε σχέση με την αγορά».

Δυνατότητα συνεργασίας με άλλες οινοποιίες αλλά και με τον ευρύτερο κλάδο τροφίμων και ποτών

Η εν λόγω εταιρεία φέρει την ονομασία «Taste Artisans». Σύμφωνα με τον κύριο Λαζαρίδη έλαβε τη συγκεκριμένη ευρεία ονομασία, ούτως ώστε να έχει την δυνατότητα μελλοντικά να καλύψει υπό την ομπρέλα της και άλλα προϊόντα εκτός από το κρασί. «Μεταξύ των προϊόντων που θα μπορούσαμε να εκπροσωπήσουμε στην αγορά, είναι τα τρόφιμα, το εμφιαλωμένο νερό ή και ο εξοπλισμός, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να διαθέτουμε ακόμα και μηχανήματα εξυγίανσης του αέρα, δεδομένης και της ζήτησης που πιθανώς θα παρουσιάσουν στο HoReCa λόγω της πανδημίας».

Επί του παρόντος η «Taste Artisans» δραστηριοποιείται στην διακίνηση των προϊόντων της Nico Lazaridi. Ωστόσο, ήδη η νεοσύστατη εταιρεία έχει δημιουργήσει μία ευρεία βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν 10.000 τελικά σημεία, για τα οποία έχει δημιουργηθεί μία πλήρης χαρτογράφηση. Η βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να αξιοποιηθεί προσεχώς ως το μέσο αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχει, τόσο από άλλες οινοποιητικές επιχειρήσεις, όσο και από εταιρείες άλλων κλάδων πλην της οινοποιίας.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.