«Ανυπομονώ να δω πώς θα αντιδράσει η αγορά στο νέο μου κρασί. Σχεδόν νιώθω αρχάριος» του εκμυστηρεύεται ειλικρινά, λίγο πριν δοκιμάσει το νέο του κρασί. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα πολλά για το νησί και το κρασί της Σαντορίνης αγχώνεται; Σεμνότητα και ρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο σεβασμός και ο θαυμασμός έρχονται στο μυαλό όταν μιλάς με έναν άνθρωπο του διαμετρήματος του.» υπογραμμίζει ο MW. Μια εξαιρετική προσπάθεια, το Tria Ampelia Santorini 2020 δείχνει φινέτσα και είναι ήδη απολαυστική, αλλά όπως επισημαίνει, χρειάζεται η εμπειρία για να εκτιμηθεί.
«Όπως και ολόκληρο το κρασί της Σαντορίνης», προσθέτει. «Ωστόσο, δεν είναι μόνο το νέο του Ασύρτικο που ανοίγει μια περαιτέρω συζήτηση για τυπικότητα, ισορροπία και εκφραστικότητα. Μια γουλιά από το Μαυροτράγανό του, παλαιωμένο σε αμφορείς (και ελπίζω να μην ωριμάσει καθόλου σε βαρέλι), είναι αρκετή για να σας κάνει τα μάτια να γουρλώσουν».
Το «Τρία Αμπέλια» προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες από τα Φηρά, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι και ωριμάζει με τις οινολάσπες για 18 μήνες σε αμφορείς. Θα ακολουθήσει ένα Νυκτέρι το 2024 από τον τρύγο του 2021 μαζί με το Μαυροτράγανο. Η συνολική παραγωγή του οινοποιείου δεν θα ξεπεράσει ποτέ τις 20.000 φιάλες, λέει ο δημιουργός.
«Ελπίζω να απολαύσετε τα κρασιά του Oeno P που αποτελούν μια ξεχωριστή προσθήκη στο μωσαϊκό των Santorini Wines. Εξίσου αυθεντικό με τον δημιουργό τους.»
Από τον Γιάννη Καρακάση MW, karakasis.mw
Photo Credit: Caro Maurer MW