Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα οικογενειακά οινοποιεία δεν είναι «δεινόσαυροι», είναι το μέλλον

Σε μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα για τον εορτασμό ενός εναρκτήριου βραβείου 100.000 ευρώ από την Primum Familiae Vini (PFV), ο πρόεδρος της ένωσης, Paul Symington, τόνισε ότι οι οικογενειακές εταιρείες κρασιού είναι κάθε άλλο παρά απαρχαιωμένες, αλλά βασικές για το μέλλον του εμπορίου μας.

του Ζήση Πανάγου

Μιλώντας σε ένα απίστευτο μεσημεριανό γεύμα στο σπίτι της Βελγίδας καλλιτέχνιδας Sophie Cauvin την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, όπου τιμήθηκε ο πρώτος αποδέκτης του βραβείου της PFV με όνομα Family is Sustainability, ο Symington έκανε ισχυρή υπόθεση για την ανώτερη δύναμη των οικογενειακών και διοικούμενων επιχειρήσεων. στον κλάδο του κρασιού, ιδιαίτερα στη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη βιομηχανία ποτών.

Έχοντας εκφράσει τον βαθύ του σεβασμό για τον νικητή του βραβείου, τον παλαιότερο λαουτίστα της Ευρώπης με έδρα τις Βρυξέλλες τον Maison Bernard, ο Symington εξήγησε γιατί οι οικογενειακές εταιρείες κρασιού ήταν σε ισχυρή θέση να ευημερήσουν στο τρέχον κλίμα. Σημειώνοντας, ότι οι καταναλωτές προτιμούν όλο και περισσότερο προϊόντα με αξιόπιστη ιστορία, καθώς ανέφερε επίσης ότι οι οικογενειακές εταιρείες παρέχουν μια «ειδική πινελιά» που επηρεάζει τον χαρακτήρα των παραγόμενων κρασιών.

Στη συνέχεια, δηλωσε ότι η παρόρμηση να συνεχιστεί η οικογενειακή κληρονομιά ήταν μια σημαντική κινητήρια δύναμη στις οικογενειακές επιχειρήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ενώ σημείωσε ότι είναι «λάθος» να πιστεύουμε ότι οι οικογενειακές εταιρείες είναι πιο αδύναμες από τις «υπερ-αποτελεσματικές εταιρείες».

Πράγματι, παρέθεσε πληροφορίες από τη McKinsey για να υποδηλώσει ότι ισχύει το αντίθετο, με την εταιρεία συμβούλων διαχείρισης να δηλώνει όχι μόνο ότι «το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ παράγεται από οικογενειακές επιχειρήσεις», αλλά και ότι «η οικογενειακή ιδιοκτησία έχει συχνά συνδεθεί με ανώτερους μετόχους εκτέλεση».

Η ίδια εταιρεία είπε επίσης στον Symington ότι «οι οικογενειακές επιχειρήσεις επενδύουν 29% υψηλότερο μερίδιο εσόδων στην Ε&Α από τις μη οικογενειακές επιχειρήσεις», κάτι που ήταν ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο μια οικογενειακή εταιρεία κρασιού μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση να κάνει τις αλλαγές έντασης κεφαλαίου που απαιτούνται συχνά, ώστε να γίνει πιο βιώσιμη.

Για αυτούς τους λόγους ο Symington τόνισε για τις οικογενειακές εταιρείες κρασιού, όπως η Symington Family Estates, όπου ήταν πρόεδρος για περισσότερα από 40 χρόνια, «Δεν είμαστε οι δεινόσαυροι. Είμαστε το μέλλον».

Αυτός είναι επίσης ο λόγος που το PFV δημιούργησε το βραβείο Family is Sustainability το 2020, με τον Symington να λέει, «Ο στόχος μας είναι απλός: να ενθαρρύνουμε υποδειγματικές οικογενειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο».

Έπειτα συνέχισε, λέγοντας ότι: «Οι οικογενειακές εταιρείες είναι το βιώσιμο θεμέλιο των τοπικών και περιφερειακών οικονομιών και οι καλύτερες από αυτές υπερασπίζονται την ατομικότητα, τη μακροπρόθεσμη σκέψη και τη βαθιά δέσμευση στην ποιότητα αυτού που παράγουν, στο προσωπικό τους και στους πελάτες τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι καλές οικογενειακές εταιρείες προσωποποιούν την καλύτερη κοινωνική ευθύνη και μια πιο ανθρώπινη ερμηνεία της ελεύθερης επιχείρησης», προτού καταλήξει, «Εμείς στη PFV δεν είμαστε η παλιά φρουρά. Είμαστε ο νέος φρουρός».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...