Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνταξιοδοτείται ο δημιουργός των κρασιών σε βαρέλια Bourbon

Ο Bob Blue, ο ιδρυτής οινοποιός της καλιφορνέζικης μάρκας βιολογικών κρασιών Bonterra, και εφευρέτης του κρασιού παλαιωμένου σε βαρέλι Bourbon, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Σε ηλικία 66, ο Bob Blue, αποσύρεται από το επάγγελμα του οινοποιού, και από διευθυντής στο Fetzer Vineyards, ύστερα από 39 τρύγους και μια μακρά καριέρα στο Rosenblum Cellars.

Πρωτοπόρος και Ιδρυτής ενός πολυβραβευμένου κρασιού παλαιωμένο σε βαρέλι Bourbon, ο Bob Blue είναι και ο πρώτος οινοποιός που καλλιέργησε την ποικιλία Zinfandel , την οινοποίησε, την πέρασε από το ιδιαίτερο βαρέλι και την κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. ως νέο brand

Έχοντας το λανσάρει με 5.000 θήκες το 2014, η μάρκα είναι τώρα σε πορεία να μεταφέρει σχεδόν 200.000 θήκες ετησίως σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει επίσης Chardonnay και Cabernet Sauvignon, ενώ γεννά πολλούς μιμητές.

Πράγματι, υπάρχουν πολλές αντίστοιχες υλοποιημένες ιδέες κρασιών παλαιωμένα σε βαρέλια αποσταγμάτων για φινίρισμα, από Merlot σε βαρέλια με ρούμι (Robert Mondavi) έως Sauvignon Blanc σε βαρέλια τεκίλα (Beringer Brothers).

Ο ίδιος, όταν άρχισε να φτιάχνει κρασί το 1982, ήταν πολύ συνηθισμένο στην Καλιφόρνια να αγοράζουν χρησιμοποιημένα για παλαίωση Bourbon βαρέλια για το φινίρισμα κρασιού. Όχι μόνο αυτό, αλλά θυμήθηκε ότι είχε δοκιμάσει εξαιρετικά ώριμα στυλ κόκκινου κρασιού κατά τη διάρκεια της νιότης του – ένα είδος κρασιού που ταίριαζε πολύ στις γλυκές γεύσεις της αμερικανικής βελανιδιάς, και ιδιαίτερα εκείνων που παλαιότερα χρησιμοποιούσαν για την παλαίωση του αμερικανικού ουίσκι.

Είπε επίσης ότι οι παραγωγοί Bourbon χρησιμοποιούσαν βαρέλια πρώην οινοποιείου για να τελειώσουν τα οινοπνευματώδη ποτά τους – όπως η Woodford Reserve, η οποία χρησιμοποιεί μεταχειρισμένα βαρέλια Pinot Noir από τη Sonoma-Cutrer – οπότε φάνηκε κατάλληλο να κάνει το αντίθετο και να χρησιμοποιήσει τα βαρέλια χρήσης από τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών. για φινίρισμα κρασιών.

 

Μόλις συνταξιοδοτηθεί, ο Bob Blue  σκοπεύει να μείνει σε επαφή με τους συνομηλίκους του στη βιομηχανία ποτών, θα συνεχίσει να παίρνει μέρος ως κριτής σε διαγωνισμούς κρασιού, ενώ ελπίζει να ταξιδέψει ευρύτερα και να παίξει περισσότερο πινγκ πονγκ.

 

 

πηγή: drinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το The Top 50 παρουσιάζει τις 50 ετικέτες κρασιών που ξεχώρισε το 2024, η συντακτική ομάδα του Wine Trails. Η έμπειρη ομάδα του Wine...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

REPORTS

Η Βουργουνδία βρίσκεται σε «ευνοϊκή θέση» με θετική ανάπτυξη τόσο στη γαλλική όσο και στην εξαγωγική αγορά, παρά τη χαμηλή απόδοση της εσοδείας 2024,...

REPORTS

Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι σφοδρές χαλαζοθύελλες και οι παγετοί συνέβαλαν στη συρρίκνωση των αποδόσεων για πολλούς οινοπαραγωγούς του Chablis το 2024, αν και η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...