Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στο φωτογραφικό κάδρο οι αμπελώνες και οι μοναδικοί οίνοι του Μέγα Σπήλαιο

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία που προσφέρει το μοναδικό τοπίο, η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη μοναδική συνύπαρξη κρασιού και φωτογραφίας.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, η ομάδα του Wine Trails επισκέφθηκε το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Οινοξένεια 2025, βάζοντας κυριολεκτικά στο κάδρο τους μοναδικούς αμπελώνες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ιδιαίτερη δοκιμή του αφρώδους κρασιού του κτήματος, Mystic Sparkling Brut. Πιστό στο όνομά του, οι ποικιλίες που το συνθέτουν παραμένουν μυστικές, προσδίδοντας μια επιπλέον νότα μυστηρίου και ενδιαφέροντος. Η απολαυστική, δροσιστική αίσθηση και ο λεπτός αφρισμός του ήταν το ιδανικό καλωσόρισμα για την ημέρα που ακολούθησε.

Μετά τη γευστική εισαγωγή, ακολούθησε ένας περίπατος στους μαγευτικούς αμπελώνες του κτήματος. Ο περίπατος κορυφώθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σημείο, όπου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα δημιουργικό workshop φωτογραφίας. Με τη βοήθεια επαγγελματιών φωτογράφων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν το μαγευτικό τοπίο, ενώ παράλληλα μυούνταν στα μυστικά της τέχνης της φωτογραφίας.

Με το πέρας του workshop, η ομάδα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και άλλα εμβληματικά κρασιά του κτήματος, με το Cuvee III να κλέβει τις εντυπώσεις. Η κόκκινη εκδοχή του, παρά τη νεότητά της, διακρίθηκε για τα γοητευτικά αρώματα σοκολάτας, βανίλιας και καρύδας, χάρη στο ιδιαίτερο blend από Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο. Αντίστοιχα, η λευκή έκδοση του Cuvee III, αποτελούμενη από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Chardonnay, προσέφερε μια διαφορετική, αλλά εξίσου απολαυστική εμπειρία.

Η ημέρα έκλεισε με μια ακόμη βόλτα στους αμπελώνες, με κάθε επισκέπτη να κρατά «πάντα» ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, αναζητώντας την ιδανική λήψη που θα αποτύπωνε καλύτερα αυτήν την όμορφη εμπειρία…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η προοπτική ενός ψηφίσματος του ΟΗΕ που ανοίγει το δρόμο για την αποκανονικοποίηση της κατανάλωσης κρασιού φέρνει στο προσκήνιο μια επίλεκτη ομάδα οινολατρών, καλώντας...

REPORTS

Ένα ισχυρό πλήγμα για τον ισπανικό αμπελώνα: η σοδειά του 2025 δεν θα φτάσει τους αναμενόμενους όγκους. Η ξηρασία, οι καύσωνες και ο περονόσπορος...

REPORTS

Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής γεωργίας και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ετοιμάζονται για έναν μακρύ και σκληρό αγώνα μετά την έκπληξη που προκάλεσε η πρόταση της...

REPORTS

Φέτος, η Ιταλία επιβεβαίωσε την ιδιότητά της ως ο κορυφαίος παραγωγός οίνου στον κόσμο με περίπου 47,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 37,4...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μικρή μείωση παρουσίασε η αξία των εξαγωγών κρασιού της Νέας Ζηλανδίας την τελευταία χρονιά, φτάνοντας τα 2,10 δισ. δολάρια ΝΖ (0,91 δισ. λίρες), παρά...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, τα εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» θα πρωταγωνιστήσουν σε μια μοναδική...

REPORTS

Μετά την πρόσφατη άρνηση του ΟΗΕ να «δαιμονοποιήσει» τα αλκοολούχα ποτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επανέρχεται, ζητώντας από τα κράτη να αυξήσουν σημαντικά...